Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В. [ Beta ]

27. 02. 2023. 11:20 >> 11:14

DžABA I KAMPACO I DEK

Šok za Argentinu: Vodili 17 poena, pa izgubili od Dominikanske i pozdravili se od Mundobasketa

Aktuelni vicešampioni sveta, košarkaši Argentine neće igrati na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu, pošto su prošle noći u odlučujućoj utakmici u Mar del Plati izgubili od Dominikanske Republike sa 79:75.

Uprkos tome što su na 12 minuta pre kraja utakmice gubili sa 17 poena razlike, košarkaši Dominikanske Republike su uspjeli da preokrenu rezultat pred oko 8.000 argentinskih navijača i sebi obezbijede vizu na Mundobasket u Japanu, Indoneziji i Filipinama.

Dominikanska Republika je tako kvalifikacije završila kao druga u grupi sa devet pobjeda i tri poraza, dok je Argentina četvrta sa skorom 8/4. Ispred Dominikanske Republike je Kanada sa 11 pobjeda i samo jednim porazom, dok je treća Venecuela.

Argentina je tako prekinula niz od devet uzastopnih svjetskih prvenstava i prvi put će propustiti Mundobasket još od 1982. godine.

"Nismo ih nokautirali i sumnja je počela da se uvlači. Ovo je težak udarac. Emotivno nismo mogli da se vratimo nakon što su izjednačili. Boljeće nas da gledamo Svjetsko prevenstvo na televiziji. Ja sam odgovoran za ovaj poraz", rekao je selektor Argentine Pablo Priđoni.

Dominikansku Republiku su do pobede vodili Hean Montero sa 22 poena, Đerardo Suero je dodao 13, a Andres Felis 11 poena.

U redovima Argentine najefikasniji je bio Gabrijel Dek sa 27 poena, dok su po deset postigli košarkaš Crvene zvezde Fakundo Kampaco, Nikolas Laprovitola i Markos Delija.

Pored Kanade, Dominikanske Republike i Venecuele iz ove grupe, plasman na Svjetsko prvenstvo sa tla Amerike obezbijedili su i SAD, Portoriko, Meksiko i Brazil kao najbolji četvoroplasirani tim.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније