Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

12. 03. 2014. 08:46 >> 08:49

PREOKRET MINESOTE

Durant po starom, lider prekinuo seriju poraza

Protekle noći u NBA ligi odigrano je sedam mečeva. Kevin Durant bio je nezaustavljiv i u derbiju sa Hjustonom, Indijana je nakon četiri poraza u nizu konačno došla do pobjede u meču sa Bostonom.

Minesota je morala da "juri" dvocifrenu prednost Milvokija, ali je prdvođena Kevinom Mertinom i Kevinom Lavom došla do pobjede od 112:101. Košarkaši Milvokija su bolje počeli meč, pogodili su prvih 12 pokušaja, ali su "Vukovi" uspjeli da ostanuu meču, a u posljednjoj četvrtini i da preokrenu i da dođu do kajako potrebnog trijumfa.

Minesota je iskoristila lošu igru Milvokija u drugom poluvremenu, Martin se raspucao u trećoj dionici, u kojoj je postigao 12 od svojih 26 poena i tako doveo svoj tim u vođstvo od dva poena na kraju četvrtine.

I Lav je u drugom dijelu igre namjestio nišan i postigao 18 poena u tom periodu. Meč je završio sa 27 poena i 10 skokova, osvarivši tako svoj 53. dabl-dabl u sezoni. Crnogorski centar Nikola Peković dodao je 18 poena i osam skokova, za 23 minuta na parketu.

Kod Milvokija, šest igrača imala su dvocifreni košgeterski učinak, a najefikasniji je bio, Brendon Najt sa 21 poenom.



Odbrana Oklahome vratila se sa produžene "pauze" nakon Ol-star vikenda, a Kevin Durant je 11. ove sezone postigao 40 ili više poena, u pobjedi Tandersa u Hjustonu (106:98).

Durant je bio najbolji igrač susreta sa 42 poena (29. utakmica u nizu koju je završio sa 25+ poena), a Rasel Vestrbruk je ubacio 24, uz sedam skokova. Vestbruk i Hjustonov bek Patrik Beverli dva puta su se sukobili u prvoj četvrtini, za manje od minuta, ali čini se da je košarkaš Oklahome nakon incidenata bioi još motivisaniji.

S druge strane, Beverli je postigao samo dva poena pogodivši jednom iz čeiri pokušaja. "Rakete" je predvodio bivši igrač Olahome Džejms Harden sa 28 poena. I on je upao u verbalni sukob sa trenerom Oklahome Skotom Bruksom nakon što ga je faulirao centar Stiven Adams.

U pobjedničkj ekipi istakao se Serž Ibaka, koji je postigao 12 poena i imao 16 skokova, uz četiri blokade.

Odbrana Oklahome konačno je odigrala na nivou. Nakon Ol-stara Oklahoma je primala prosječno 110 poena po meču, a sinoć su u defanzivi uspjeli da zadrže košarkaše Hjustona na ispod 50 odsto uspješnosti šuta.

Indijana je trijumfom nad Bostonom prekinula seriju od četiri poraza, a meč je obilježio i debi Endrua Bajnama u dresu Pejsersa – on je za 16 minuta na parketu upisao osam poena (3-4 iz igre) i 10 skokova. Najbolji u 47. pobedi Indijane ove sezone bio je Dejvid Vest sa 24 poena (11-13 iz igre), pet skokova i tri asistencije, po 12 poena dali su Stivenson i Pol Džordž, dok je Luis Skola stao na 11, uz pet uhvaćenih lopti. Kod Seltiksa je najbolji bio Džered Salindžer sa 17 poena i devet skokova, Kriz Hamfriz imao je 15 poena i devet uhvaćenih lopti, dok je Kris Džonson dao 14 poena.

San Antonio nije imao većih problema protiv Čikaga. ’Mamuze’ su na poluvremenu vodile sa 28 poena razlike, a na kraju su slavili sa 104:97. Najbolji na parketu bio je Toni Parker koji je za 25 minuta na parketu upisao 20 poena i 9 asistencija, Manu Đinobili je za 21 minuta dao 22 poena (9-11 iz igre), dok je Lenard upisao 16 poena i 9 skokova. U ekipi Bulsa istakao se Di Džej Ogastin sa 24 poena, Džimi Batler postigao je 23 poena, a Žoakim Noa dodao je 13 poena, osam skokova i sedam asistencija.

U ostalim mečevima, Detroit je pred svojim navijačima bio bolji od Sakramenta, Memfis je takođe kod kuće savladao Portland, kao i Golden Stejt koji je ugostio Dalas.

Svi rezultati:

Indijana – Boston 94:83
Detroit – Sakramento 99:89
Čikago – San Antonio 97:104
Minesota – Milvoki 112:101
Oklahoma Siti – Hjuston 106:98
Memfis – Portland 109:99
Golden Stejt – Dalas 108:85

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније