Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Л.В.

23. 08. 2023. 13:14 >> 13:40

ČETVOROGODIŠNjI MANDAT

Šeik Al Tani novi predsjednik FIBA

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) izabrala je danas u Manili katarskog šeika Sauda Alija Al Tanija za novog predsjednika.

Kako je objavljeno na sajtu FIBA, šeik Saud Ali Al Tani izabran je jednoglasno na Kongresu FIBA održanom uoči Svjetskog prvenstva za košarkaše. On je zamijenio Hamana Nijanga i na toj funkciji biće četiri godine.

"Velika je čast preuzeti ovu odgovornost, za mene, moju zemlju Katar i za naš kontinent Aziju. Sada predstavljam interese svih 212 nacionalnih federacija širom pet regiona. Košarka je globalni sport i naša najveća snaga. Danas mogu samo da obećam da ću naporno raditi sa liderima FIBA i čitavim Upravnim odborom za dobrobit košarke i za dobrobit FIBA", rekao je šeik Saud Ali Al Tani.

Izabrani su i članovi Upravnog odobra FIBA za novi četvorogodišnji ciklus.

Šeik Saud Ali Al Tani je prethodno bio potpredsjednik FIBA i predsednik FIBA Azija od 2002. godine.

Pre toga bio je i predsjednik Košarkaškog saveza Katara i potpredsjednik Olimpijskog komiteta Katara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније