Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

21. 04. 2014. 11:30 >> 11:32

ŠARIĆ BEZ PREMCA

Izabrana najbolja petorka ABA lige

Navijači i treneri timova ABA lige izabrali su najbolju petorku regionalnog takmičenja.Za najboljeg plejmejkera lige izabran je Demarkus Nelson, Bogdan Bogdanović je najbolji bek, Žofri Lovernj krilni centar, a Boban Marjanović centar. Jedini igrač koji nije iz redova ’vječitih’, a našao se u najboljem timu je Šarić, na poziciji krila, i to sasvim zasluženo, pošto je bez premca ponio titulu najkorisnijeg igrača lige.

Nelson je prosječno bilježio ove sezone 9,7 poena, 3,3 asistencije, 3,1 skok i 1,5 ukradenu loptu po meču. Bogdanović, za koga mnogi stručnjaci smatraju da je pravi nasljednik Saše Danilovića, u sezoni je prosječno bilježio 15 poena, četiri skoka, 3,9 asistencija i 1,3 ukradene lopte po meču.

Lovrenj je prosječno bilježio 10,8 poena i 7,3 skoka po meču, a iz ABA lige su podsjetili da je Francuz ove sezone najbolji skakač Evrolige.

Gorostasni centar Zvezde, Boban Marjanović imao je 9,7 poena, 7,3 skokova i 1,5 blokada po meču za 19 minuta koliko je prosječno bilježio po meču.

Šarić je po glasovima bio ispred Terensa Kinsija i Marka Simonovića koji su ipak imali manje glasova od zvijezde Cibosa. Hrvat je imao 16,3 poena, 9,5 skokova, tri asistencije i 1,4 ukradene lopte po meču u regionalnom takmičenju.

Sastav najbolje petorke regionalnog takmičenja dobijen je kombinovanjem glasova navijača i trenera, koji su sa po 50 odsto učestvovali u odabiru za svaku poziciju. Na sajtu regionalnog takmičenja ističe se da su navijači i stručnjaci imali gotovo isto mišljenje, a da je jedino bilo razlika u izboru za najboljeg na pozicijama ’četiri’ i ’pet’.

Fajnal for ABA lige igra se od četvrtka do neđelje u beogradskoj „Kombank areni“. U prvom četvrtfinalu, u četvrtak od 20 časova, sastaju se Crvena zvezda i Cibona, dok dan kasnije u istom terminu igraju Partizan i Cedevita. Finale je na programu u neđelju u 20 časova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније