Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Sportal.rs ]

24. 04. 2014. 09:02 >> 09:02

FAJNAL FOR

Radonjić protiv Cibone za Evroligu

Košarkaši Crvene zvezde Telekom i Cibone od 20 sati igraju prvi polufinalni meč na završnom turniru regionalne ABA lige u Beogradu.

 

„Crveno-bijeli“ protiv Zagrepčana slove za favorita zbog činjenice da su dva puta ove sezone savladali ekipu Slavena Rimca, da su regularni dio takmičenja završili na prvoj poziciji, kao i zbog toga što će igrati pred domaćom publikom.  Ali ta dva trijumfa i sve učinjeno do sada pašće u vodu ukoliko se ne dobije duel sa Hrvatima.

Trener Zvezde Dejan Radonjić poziva igrače na maksimalan oprez i koncentraciju, jer popravnog neće biti, a ulog je veliki, jer pobjeda donosi takmičenje u Evroligi dogodine.

 „Jedna utakmica nas dijeli od odlaska u Evroligu. Takav je sistem i ovo je sasvim drugačija priča nego u ligaškom dijelu. Igrali smo dva puta protiv Cibone, koja je napravila odličan rezultat, iako je izgledalo da će stvari otići na drugu stranu. želimo da odigramo meč koji će nas dovesti u situaciju da možemo da kontrolišemo igru. Podrška navijača je vrlo bitna stavka“, rekao je Radonjić.

 Strateg „crveno-bijelih“ kazao je da je Cibona značajno popravila formu u drugom dijelu sezone.

„Vrlo kvalitetno su završili takmičenje, pokazali su da protiv najboljih timova mogu da igraju, pobjeđivali i kod kuće i na strani. Imaju igrače koji su igrali ranije na većem nivou nego što je Jadranska liga“, naveo je Radonjić.

S druge strane trener Cibone, Slaven Rimac ocijenio je da su Beograđani favorit u polufinalu završnog turnira Jadranske lige, ali da njegov tim ima svoje ciljeve i ambicije i da neće biti pod istim pritiskom kao rival.

„Zvezda je igrala prepoznatljivo ove sezone. Naš primarni zadatak je dobra odbrana. Što se tiče pritiska oko "fajnal fora", Zvezda je tu u lošijoj situaciji, jer se ne vrednuje sve dobro što je radila tokom sezone. I njihova finansijska situacija i domaći teren čine da pritisak bude veliki. Mi imamo svoje ciljeve i ambicije“,  rekao je Rimac uoči meča u beogradskoj Areni i dodao da očekuje odličan odziv navijača:

„Nadam se da će dvorana biti puna, iako je to otežavajucha okolnost za nas. Hoću da se pokaže da ovakav susret može da prođe u sportskom raspoloženju“, poručio je on.

U drugom polufinalu završnog turnira Jadranske lige u petak u istom terminu sastaju se Partizan i zagrebačka Cedevita. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније