Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ B 92 ]

17. 05. 2014. 10:45 >> 10:47

UOČI MONDOBASKETA

Đorđević računa na Srbe iz NBA

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević potvrdio je za „Večernje novosti“ da računa na sve srpske igrače koji igraju u NBA ligi.

 

Đorđević je za istakao da će zajedno sa Dejanom Bodirogom odlučiti kada će biti objavljen spisak 18 igrača za pripreme za Svjetsko prvenstvo, a da prati 35 igrača.

Selektor Srbije je takođe naveo da se pored njihovih igara prati i njihovo ponašanje, odnos prema svim obavezama i prema medijima.

Međutim, posljednjih dana u centru pažnje se našao košarkaš Golden Stejt Voriorsa, Ognjen Kuzmić, koji je rođen u Doboju, a koji je odlučio da igra za Srbiju.

„Ognjen je u razgovoru sa mnom izrazio želju da igra za Srbiju, što mi je drago. Pratio sam mnogo njegovih utakmica u Razvojnoj ligi. Izuzetno interesantan igrač, s obzirom na poziciju koju igra, na način kako igra i na njegove atletske sposobnosti. Nedostaju mu iskustvo i velike utakmice, ali je igrač vrijedan truda i rada oko njega. Razgovarao sam sa Golden stejtom, plan je da se sretnem sa čelnicima kluba i novim trenerom Stivom Kerom, ako ne u SAD, onda na Evrokampu u Trevizu, a počeli smo da sastavljamo zvaničan dopis Voriorsima za saradnju, jer imamo dvojicu igrača u Ouklendu. Naravno, i sa Nemanjom Nedovićem sam više puta razgovarao“, naglasio je Đorđević.

Đorđević je istakao da posebno računa na Miroslava Raduljicu, koji je pružao odlične partije ove sezone u dresu Milvoki Baksa.

„Sa Milvokijem sam u direktnom kontaktu. Miroslav je, naravno, jedan od momaka na koje apsolutno računamo. Prošao je sve mlađe selekcije, osvajao sa njima medalje, bio član seniorske reprezentacije koja je, takođe, osvojila medalju. Kažem, pratimo sve momke i ne odustajem ni od jednog od njih. Na nama je da se izborimo za njih, za njihov odnos prema reprezentativnom dresu, da radimo sa njima u svakom pogledu. Srbiji je u interesu da ima što više igrača u najvećim ligama i najkvalitetnijim ekipama“, istakao je Đorđević.

Reprezentacija Srbije će na Svjetskom prvenstvu u Španiji, koje se igra od 30. avgusta do 14. septembra, igrati u grupi A sa Španijom, Francuskom, Brazilom, Egiptom i Iranom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније