Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

18. 05. 2014. 22:29 >> 22:38

JUNAK ''NAŠ'' RAJS

Makabi prvak Evrope

Košarkaši Makabija novi su šampioni Evrope, pošto su u finalu pobijedili Real iz Madrida 98:86 i to nakon produžetka.

Heroj utakmice bio je crnogorski reprezentativac Tajris Rajs – nakon što je u regularnom delu promašio trojku za trijumf, bek Makabija je ''eksplodirao'' u produžetku i ubacio 14 poena (dvije trojke).

Uz to, Amerikanac sa crnogorskim pasošom je igrao sjajno u odbrani. Makabi je došao do šeste titule prvaka Evrope, prve poslije 2005. godine. 

Madridski Real i drugu godinu je u finalu bio favorit – prošle godine je protiv Olimpijakosa ispustio +19, sada +11 sredinom drugog perioda, pa ''kraljevski'' klub i dalje čeka na novi trofej prvaka Evrope, prvi od 1995. godine. 

Rajs je bio i najefikasniji igrač finala sa 26 poena. U ekipi Makabija istakli su se i Riki Hikmen sa 18, Devin Smit sa 15 i Dejvid Blu sa 14 poena.

U ekipi Reala najbolji je bio Serhio Rodriges sa 21, dok je Nikola Mitrović postigao 12 koševa.

U meču za treće mjesto Barselona je pobijedila CSKA 93:78.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније