Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. N.

31. 03. 2024. 22:09 >> 22:11

zahvalio se navijačima

Žakelj: Individualni kvalitet donio pobjedu Partizanu

U velikom obračunu za 2. mjesto pred plej-of AdmiralBet ABA lige, košarkaši Budućnost Volija su poraženi od Partizana 89:83.

Fenomenalan duel u „Morači”, u atmosferi za pamćenje i divljenje, riješio je čovjek koji je propustio pet prethodnih utakmica „crno-bijelih”, Zek Ledej, trojkom za 87:83 na 29 sekundi do kraja.

Tako je Budućnost kolo prije kraja ostala na 3. mjestu, na kojem će čekati i plej-of, a sa Partizanom bi opet trebalo da igra u polufinalu.

„Čestitam Partizanu, odigrao je dosta dobru utakmicu, a došao je ovdje sa najjačih 12 igrača. Svakako je utakmica bila praznik za navijače, odlična je bila i atmosfera. Bili smo energetski na nivou, to želim. Vratili smo se nakon pada u 3. četvrtini, ali je na kraju individualni kvalitet igrača Partizana odlučio utakmicu. Čestitam momcima, dali su sve što mogli u ovom momentu. Hvala i navijačima što su nas bodrili u ovolikom broju”, rekao je Andrej Žakelj.

Nakon izjednačenog 1. poluvremena, u kojem su oba tima dolazila maksimum do plus četiri, Partizan je na startu nastavka brzo stigao do plus sedam. Nijednom nije dozvolio rivalu ni da izjednači, iako su Podgoričani nekoliko puta bili blizu.

„I Partizan je imao padova, svi ih imaju, bitno je samo da se smanje na minimum. Brzo smo se oporavili, a sve to ide iz odbrane. Bili smo premekani, igrali slabiju odbranu, ali smo vratili fokus i kasnije igrali bolje. Prišlo smo, ali smo se previše potrošili”, napomenuo je trener crnogorskog šampiona.

Porazom u velikom derbiju, „plavi” su kolo prije kraja „zacementirani” na 3. mjesto. Polako mogu da se spremaju za četvrtfinale sa šestoplasiranom ekipom, a to može biti Zadar ili Cedevita Olimpija.

„To je otprilike za 14 dana, do tada imamo još jednu utakmicu i moramo maksimalno da je odradimo., Skrenuo sam pažnju i igračima u svlačnioci na sljedeću utakmicu, a ne na četvrtfinale. To su svakako najteže utakmice za favorite, a bićemo to, ko god da nam bude rival. Mislim da sa energijom i kvalitetom koji imamo moramo da opravdamo tu ulogu, izgovora nema. Ali, biće vrlo teško, jer je pritisak uvijek na favoritu”.

Atmosfera u „Morači” je bila sjajna, a to se malo puta događalo ove sezone.

„Da smo na početku igrali bolje, i ljudi bi više dolazili. Volimo da igramo ispred ovoliko publike i naših navijača, ali je teško da kažemo da li bismo imali neku pobjedu više. Znači nam njihova podrška, nadam se da ćemo ih opet vidjeti u ovom broju”, zaključio je Žakelj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније