Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

21. 10. 2014. 20:43 >> 20:52

BALKANSKA LIGA

Sutjeska preokretom do pobjede

Gubila je Sutjeska 15 poena razlike 7 minuta prije kraja i djelovalo je da će pretrpjeti i drugi poraz u Balkanskoj ligi, ovog puta protiv kosovske Peći. Međutim, Dubljevićevi momci su tada pokazali atribute smanjivši razliku i kompletiravši preokret u završnici za infarkt. Konačan rezultat 86:84 u korist Sutjeske!

Ekipe su se smjenjivale u vođstvu do petog minuta i rezultata 9:9, ali tada su se Nikšićani razgoropadili i napravili seriju 10:0 (19:9). Gosti su uzvratili serijom od 5:0, ali su domaći kontrirali novom, ovog puta 6:0 i prvu dionicu meča zaključili sa 11 poena viška (25:14). Sutjeska je dvocifrenu razliku održavala do 14. minuta, ali tada su gosti zaigrali angažovanije i krenuli da tope prednost Dubljevićevig pulena.

Predvođeni raspucanim Veselim, Peć je uspio da do odmora stigne i prestigne Sutjesku (34:35).

U nastavku je kosovska ekipa uvećavala prednost koja je u 26. minutu iznosila 7 poena (43:50) nakon trojke Šaptahovića. Domaći su preko Žižića, Spasojevića i Arsića prišli na 3 poena u 28. minutu (52:55), ali su košarkaši iz Peći do kraja četvrtine uspjeli da dođu do maksimalnih plus 10 (56:66).

Veseli je i na startu posljednjeg kvartala nastavio da rešeta iza linije 6,75m, upravo kao i Šaptahović koji je u 33. minutu na svom kontu imao 17 poena, bez greške u šutu iz igre (9/9), pa je prednost Peći narasla na 15 poena (61:76), što je Dubljevića prinudilo da zatraži tajm-aut.

Minut odmora prijao je domaćim igračima, koji su nakon savjeta svog trenera ponovo zaigrali kako zanju i serijom 12:0, u režiji Pavlićevića i Ilića koji su postigli po 6 poena, smanjili prednost rivala na samo 3 poena (73:76).

Veseli je na kratko prekinuo nalet Nikšićana (73:78), ali je fenomenalni Ilić trojkom doveo svoj tim na minus dva (76:78), a potom je Arsić zakucao za poravnanje, minut i 48 sekundi prije kraja susreta (78:78).

U narednom napadu Peći Puljko je izbori faul i iskoristio oba bacanja, ali tada je na scenu stupio Nemanja Vranješ koji je pogodio trojku i vratio svom timu prednost poslije duže vremena minut i 17 prije posljednje sirene (81:80).

Puljko se nije predavao, već je ponovo donio svom timu poen prednosti (81:82), ali je Vranješ na drugoj strani 25 sekundi prije isteka vremena iznudio faul i stao na liniju penala.

Nije zadrhtala ruka sjajnog beka Sutjeske, koji je pogodio oba bacanja (83:82), a kada je u narednom napadu kosovskog predstavnika u Balkanskoj ligi Puljko izgubio loptu, fešta u SC ''Nikšić'' je praktično mogla da počne.

Vranješ je 10 sekundi prije kraja ponovo bio siguran sa linije penala (85:82) i uzalud je Moćnik uzvratio istom mjerom (85:84). Pavlićević je, jednim pogođenim bacanjem potvrdio trijumf svog tima 86:84.

U fantastičnom preokretu Sutjeske i istorijske pobjede u Balkanskoj ligi, najefikasniji je bio upravo Pavlika sa 20 poena (7 asistencija), a fenomenalan je bio Žižić sa 18 poena i 9 skokova. Klučnu rolu je imao super-talentovani Ilić sa 11 poena, gotovo svih odlučujućih, kao i Nemanja Vranješ, kojeg šut ponovo nije išao, ali je u finišu pokazao karakter, sa 10 pogodaka.

U ekipi Peći, koja ima za čim da žali, najbolji su bili Veseli sa 20 i Šaptahović sa 17 poena.

(kosarka.me)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније