Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

25. 02. 2015. 17:10 >> 17:58
7

ČEKAO SE SAVEZ

Mirotić trebao da igra za Srbiju

Nekadašnji trener, danas funkcioner beogradskog kluba Beovuk, Miša Lakić oktrio je kako je košarkaška reprezentacija Srbije ostala bez naturalizovanog Španca Nikole Mirotića.

Govoreći o greškama u radu pojedinaca u Košarkaškom savezu Srbije (KSS), o kasnom otkrivanju talentovanih košarkaša, Lakić je, u opširnom intervjuu za portal "MVP.rs", kao ilustraciju ponudio primjer iz prošlosti, u kojem je i sam bio akter.

"Nikola Mirotić je otišao u Real, a da niko u našem Savezu nije znao da postoji. Uspio sam u razgovoru sa njegovim roditeljima da se dogovorim da on igra za našu reprezentaciju. U tom razgovoru možda i ključnu ulogu je imao Ranko Žeravica", otkriva Lakić.

On je kazao da je Mirotićevim roditeljima predstavljena situacija i da je samo trebalo da se završe papiri, kako bi zaigrao za reprezentaciju Srbije.

"Uspjeli smo njegovim roditeljima da objasnimo da bi za njegovu budućnost bilo dobro da igra za srpsku reprezentaciju. Neko u našem Savezu je trebalo samo da završi papire koje nikad niko nije završio", rekao je Lakić.

Lakić smatra da Mirotić nikada nije zaigrao za srpsku reprezentaciju zahvaljujući nemaru pojedinca iz Košarkaškog saveza Srbije.

"Tako smo izgubili jednog Mirotića, koji je Srbin. Ne stranac, već Srbin, koji je mogao da igra za srpsku košarkašku reprezentaciju. Mi smo izgubili takvog igrača zahvaljujući nemaru nekoga iz Saveza, koji nikada nije imao više zaposlenih nego danas", zaključio je Lakić.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније