Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

06. 03. 2015. 14:37 >> 14:32

PROTIV KRKE

Jovović: Disciplinovano do pobjede

Krka je iskusan i kvalitetan tim, a Budućnost ukoliko želi pobjedu mora odigrati disciplinovan meč svih 40 minuta, kazao je trener podgoričkog košarkaškog kluba Igor Jovović.

 

Budućnost Voli i Krka odigraće sjutra u Podgorici utakmicu 24. kola ABA lige.

Jovović je kazao da očekuje težak i zahtjevan meč protiv odlične ekipe.

On je rekao da su čelnici ekipe iz Novog Mesta uoči ove sezone odlučili da naprave iskusan sastav, čiji su glavni nosioci igre u dobrim godinama i pri kraju karijere.

"I dalje su veoma akivni za visok plasman, teže da obezbijede Eurokup. Moraćemo da odigramo disciplinovan meč, 40 minuta da bi ih dobili. Imaju u timu najefikasnijeg igrača lige, Reja Armstada, koji je kadar da sam uneredi dosta timova, što je i uradio u dosta mečeva ove sezone. Od kontrole njegove igre dosta će zavistiti ishod meča", rekao je Jovović na konferenciji za novinare.

On je kazao da Budućnost ukoliko želi pobjedu mora biti defanzivno perfektno.

"Ukoliko to bude na način na koji smo planirali neće biti problema i trebalo bi da zabilježimo pobjedu", rekao je Jovović.

Prema njegovim riječima, Budućnost je rezultatima u prethodnim mečevima doveli sebe u situaciju da juri veće ciljeve od objektivnih.

"Raspored nije jednostavan. Sigurno je da meč protiv Krke moramo dobiti, jer nas nakon toga očekuju dva derbija u završnoj fazi. Želimo da ostvarimo rezultat koji bi nam na kraju dao prednost domaćeg terena pred plej-of koji smo već obezbijedili", rekao je Jovović.

On je kazao da se zdrastveni bilten popravlja, navodeći da je i ove nedjelje bilo problema.

"Nikola Ivanović je odsustvovao sa treninga, Vladimir Dašić se priključio timu imao je probleme za zadnjom ložom. Džej Ar Rejnolds se vraća poslije desetak dana pauze. Rejnolds će biti u sastavu i ukoliko bude potebno biće u funkciji tima", rekao je Jovović.

Plejmejker Nikola Ivanović kazao je da se Budućnost trenutno nalazi u fazi sezone gdje je svaki meč odlučujući.

"Napravili smo prvi iskorak pobjedom protiv Solnoka, dolazi nam Krka i u poziciji smo da smo pod moranjem da moramo dobijemo meč. Biće teško, mnogo će zavisti kako ćemo zaustavisti Armstada i Kristofera Bukera. Ta utakmica je od izuzetne važnosti za nas i pristupićemo joj maksimalno", rekao je Ivanović.

Budućnost je u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarila 17 pobjeda i ima pet više od rivala.

Dobila je i prvi međusobni duel u Novom Mestu 70:68.

Prošle sezone podgorički tim dobio je oba međusobna duela, u Novom Mestu bilo je 66:51, a u Podgorici 74:66.

Utakmica će početi u 21 sat, a ulaz će, u čast 8. marta, biti besplatan za sve dame.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније