Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

10. 06. 2015. 08:30 >> 08:22

NBA FINALE

LeBron čuva brejk, Klivlend poveo

Klivlend Kavalirsi pobijedili su sinoć na svom terenu Golden Stejt (96:91), potvrdili brejk iz drugog meča i sada vode u NBA finalu sa 2:1.

 

Najzaslužniji za novu pobjedu Klivlenda ponovo je bio LeBron Džejms, koji vuče tim kome nedostaju dva ol-star igrača zbog povrede (Lav i Irving).

Poguran publikom iz Ohaja, koja 51 godinu čeka da neki tim iz Klivlenda osvoji titulu, Džejms je dao 40 poena, a rezervni plej, Metju Delavedova 20. Tako su Kavalirsi preživjeli nalet “ratnika”, i pokušaj preokreta u četvrtoj četvrtini.

Džejms je imao 12 skokova i osam asistencija za čak 46 minuta na parketu, i tako je na sva tri meča finala dao više od 30 poena.

Klivlend će imati šansu da povede sa 3:1 u četvrtak veče.

Na tri utakmice finala, Džejms je igrao 142 od 154 minuta, dao 123 poena i šutnuo 107 puta. Bez Irvinga i Lava, Džejms je morao sve sam, i to mu do sada uspijeva.

“Samo se trudim da uradim sve kako bih pomogao timu da pobijedi. Ovo je finale, morate uraditi sve, to je potpuno drugačiji izazov”, kazao je “kralj”.

Za Golden Stejt Kari je dao 27 poena, ali je imao tri greške u zadnjem minutu. Igudala je dao 15, Tompson 14.

I pored poraza Kari je bio zadovoljan.

“Mislim da sam se vratio u ritam, pogotovo što se tiče odbrane od njihovog pik-end-rola”, kazoao je MVP regularnog dijela sezone.

                         

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније