Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

23. 06. 2015. 20:48 >> 20:39

ZAVRŠIO KARIJERU

Kirilenko rekao zbogom

Poznati ruski košarkaš Andrej Kirilenko odlučio je da završi profesionalnu karijeru.

"Ovo je kraj moje igračke karijere. Igrao sam dosta dugo i sa puno uspjeha, ali došlo je vrijeme da se pruzmem novu ulogu u košarci", rekao je Rus. 

Kirilenko će vjerovatno ostati u sportu i biti uključen u rad Košarkaškog saveza Rusije. On je drugi dio prošle sezone proveo u CSKA, pošto je dobio otkaz u Filadelfiji.

Dres Moskovljana nosio je od 1999. do 2001. godine i u sezoni 2011/2012, kada je bio MVP Evrolige, kao i regularnog toka i fajnl-fora VTB lige. 

Krilni košarkaš je rođen u Iževsku prije 34 godine, a karijeru je počeo u Spartaku iz Sankt Peterburga, da bi 1998. stigao u CSKA.

U Jutu je prešao 2001. godine, a u NBA, gdje je nazvan AK47 (kao "kalašnjikov), nosio je i dresove Minesote i Bruklina, dok je samo formalno bio član Filadelfije.

Za 10 godina u najjačoj košarkaškoj ligi odigrao je 797 mečeva i u prosjeku bilježio 11,8 poena, 5,5 skokova i 2,7 asistencija po meču.

Sa reprezentacijom Rusije osvojio je tri medalje, zlato na Evropskom prvenstvu u Španiji 2007. i dvije bronze - na Olimpijskim igrama u Londonu i EP u Litvaniji 2011. godime.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније