Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

20. 07. 2015. 14:43 >> 14:36

PEROVIĆ OČEKUJE

Sutjeska može u ABA ligu

Košarkaški klub Sutjeska sve će učiniti da obezbijedi finansije i preko kvalifikacionog turnira izbori plasman u ABA ligu naredne sezone, kazao je predsjednik nikšićkog kluba Darko Perović.

Skupština reorganizovanog regionalnog takmičenja odlučila je da nova ABA lige naredne sezone broji 14 klubova, umjesto 12 kao do sada, i da je jedno mjesto rezervisano za pobjednika kvalifikacioog turnira.

Na kvalifikacionom turniru od 25. do 27. septembra učestovaće četvrtoplasirani tim Hrvatske i drugoplasirane ekipe iz Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.

Perović je da kazao da će Sutjeska, ukoliko to bude moguće, konkurisati i za domaćina kvalifikacionog turnira.

On se zahvalio predsjedniku Budućnosti Draganu Bokanu na podršci, navodeći da bi učešće dva tima iz Crne Gore bila od velikog značaja za budućnost njene košarke.

"Imamo veliku želju i pokušaćemo zajedno sa gradskom upravom da zatvorimo finansijsku kostrukciju. Neće biti lako, ta sredstva nijesu mala, ali pokušaćemo da napravimo tim, kadar da prođe turnir i izbori plasman u regionalno takmičenje. Klub će, u narednh desetak dana, uložiti sve napore da zatvori finansijsku konstrukciju", kazao je Perović agenciji Mina.

On je kazao da će se najkasnije za dvije sedmice znati "u kom pravcu će ići nikšićki klub naredne sezone".

"Nadam se da ćemo naći rješenje i u tom slučaju bi krenuli u pripreme za kvalifikacioni turnir. Nemam informacije gdje će biti održan i da li postoji mogućnost da budemo domaćini. U hodu ćemo to pratiti i ukoliko bude postojala mogućnost prihvatili bi organizaciju turnira", kazao je Perović.

On je, komentarišući igrački kadar, kazao da bi kostur tima u narednoj sezoni činio prošlogodišnji sastav.

"Pokazali su ozbiljnost, takmičarsku snagu u Bakanskoj ligi i u finalnoj seriji protiv Budućnosti. Uz dva ili tri jača pojačanja to bi bila nova priča KK Sutjeska naredne sezone. Ukoliko sve bude kako treba pripreme bi počeli 10. avgusta jer nam je kompletan stručni štab sa kadetskom reprezentacijom", zaključio je Perović.

Crna Gora će, ukoliko Sutjeska izbori plasman u ABA ligu, poslije 12 godina ponovo imati dva predstavnika u regionalnom takmičenju.

U sezoni 2003/2004 pored Budućnosti igrao je i cetinjski Lovćen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније