Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

Л.В. [ Beta ]

24. 11. 2023. 12:40 >> 12:40

FORMULA 1

Ekipa Meklaren koristiće Mercedesove motore do 2030. godine

Ekipa Meklaren produžila je danas ugovor sa Mercedesom, pa će je osmostruki svjetski šampion u konkurenciji konstruktora do 2030. godine snabdjevati motorima u Formuli 1.

Meklaren od 2021. godine sarađuje sa Mercedesom, a novim četvorogodišnjim ugovorom postaće prvi kupac brenda prema novim propisima o pogonskim jedinicama koji stupaju na snagu 2026. godine.

Motori, koji su već hibridni, imaće povećanje električne energije i koristiće 100 odsto održiva goriva.

Meklaren i Mercedes su sarađivali od 1995. do 2014. godine, prije nego što je britanski tim koristio Hondine motore od 2015. do 2017. a zatim i Renoove od 2018. do 2021.

Tokom prve saradnje sa Mercedesom, Meklaren je 1998. godine osvojio titulu u konkurenciji konstruktora, a dvije titule u konkurenciji vozača, 1998. i 1999. godine, kada su najbolji bili Mika Hakinen i Luis Hamilton.

Od 2012. godine Meklaren je zabilježio samo jednu pobjedu, 2021. godine kada je Danijel Rikardo trijumfovao u Italiji.

U Formuli 1 Mercedes snabdjeva motorima Vilijams i Aston Martin.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније