Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

[ Mina ]

01. 12. 2015. 15:22 >> 15:20
1

SP - DANSKA

Adžić: Korak više nego ranije

Crnogorska reprezenacija, iako oslabljena, biće nezahvalan protivnik na Svjetskom prvenstvu u Danskoj i može napraviti korak više u odnosu na prethodna dva nastupa na tom takmičenju, kazao je selektor Dragan Adžić.

On je podsjetio da je sada specifična situacija zbog neigranja nekoliko bitnih igračica.

"Djevojke koje su došle na okupljanje sa pravom energijom daju mi za pravo da se nadam da i na u Danskoj možemo na pravi način predstavljati Crnu Goru", kazao je Adžić na konferenciji za novinare.

On je istakao da crnogorsku selekciju u Danskoj čeka težak zadatak, sa puno raspoloženih protivnika željnih da je pobijede.

"Vjerujem da, ono što sam osjetio na pripremama i u duelu protiv Poljske, garantuje da možemo biti nezahvalan protivnik i da ostvarimo ono što je naša želja, da prođemo osminu finala i na SP napravimo nešto na što ćemo biti ponosni", kazao je Adžić.

On je potvrdio da na šampionatu neće moći da računa na Radmilu Petrović, Anđelu Bulatović i Saru Vukčević, kao i na Vanesu Agović i Dijanu Ujkić.

"Jovanka Radičević, Sonja Barjaktarović, Suzana Lazović i Đurđina Malović došle su na pripreme u stanju u kojem one ne bi željele. Malović je pod znakom pitanja da li će putovati jer se nije oporavila. To sve govori koje smo imali probleme, ali je mladost za godinu spremnija i daće svoj doprinos", rekao je Adžić.

On nije želio da komentariše moguće rivale u nokaut fazi, navodeći da za sada razmišlja o Srbiji, prvom rivalu na šampionatu.

"Razmišljamo samo o Srbiji, malo i o Japanu, jer je atipična vanevropska selekcija. Sve ostalo će doći kad bude vrijeme. Mađarska i Danska, uz nas, se izdvajaju, iako imamo velike probleme. Srbija će biti silno motivisana, iako bez četiri najbolje rukometašice", rekao je Adžić.

Desno krilo Jovanka Radičević kazala je da vjeruje da će njihova zajednička energija i činjenica da su godinama zajedno dati rezultat.

"Fale nam Anđela i Radmila, ali mogu da obećam da ćemo se boriti i sve učiniti da svoju državu predstavimo na najbolji način. Hoće li to biti dovoljno za korak više nego na prošlim šampionatima vidjećemo. Čekaju nas izuzetni protinici", kazala je Radičević.

Adžić se zahvalio Prvoj banci na podršci crnogorskim rukometašicama.

"Drago mi je da se podrška Prve banke i dalje nastavlja, a bila je uz nas i prije velikih rezultata i tokom stvaranja reprezentacije. Prisutna je i u godinama uspjeha. Slavimo sedmo učešće na velikim takmičenjima u šest godina, a na svim takmičenja Prva banka nas je na pravi način ispratila", rekao je Adžić.

Glavni izvršni direktor Prve banke Darko Radunović kazao je da je ta banka tradicionalno uz rukometašice i njihove rezultate.

"Prva banka je odlučila da bude sponzor Savezu i djevojkama u iznosu od 15 hiljada eura. Time dokazujemo našu društvenu odgovornost. Sredstva će biti iskorišćena za kupovinu sportske opreme i džepac svakog člana reprezentacije", rekao je Radunović.

On je poželio uspjeh reprezentaciji, navodeći da ne sumnja da će se brzo ponovo sresti i proslaviti njihov uspjeh.

Crna Gora na šampionatu igrati u A grupi, u Herneningu, takmičiće se sa Srbijom, Japanom, Mađarskom, Tunisom i Danskom.

Na startu šampionata, u subotu, igraće sa Srbijom, dan kasnije sastaće se sa Japanom, dok je meč sa Mađarskom zakazan za 8. decembar.

Dan kasnije igraće sa Tunisom, dok će se 11. decembra sastati sa Danskom.

Biće to treći nastup crnogorskih rukometašica na šampionatima svijeta, nakon što su prethodna dva završile u osmini finala.

U premijernom nastupu, 2011. godine u Brazilu osvojile su deseto, a dvije godine kasnije 11. mjesto.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније