Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

Mina [ Objavio: O.Z. ]

02. 12. 2016. 15:14 >> 16:51

JAKA KONKURENCIJA

Adžić: Cilj plasman u drugu fazu

Cilj ženske rukometne reprezentacije Crne Gore na Evropskom prvenstvu Švedskoj biće plasman u drugu fazu, među 12 najboljih, kazao je selektor Dragan Adžić.

Švedska će od 4. do 18. decembra biti domaćin šampionata Evrope za rukometašice.

Adžić je podsjetio da će šampionat u Švedskoj biti deveto uzastopno takmičenje na kojem nastupa crnogorska reprezentacija.

"Plasman u drugu fazu apsolutno bi bio zadovoljavajući i u fonu ostvarenja zacrtanog cilja, a to je nastup na Igrama u Tokiju. U tako jakoj konkurenciji, sa podmlađenim sastavom i problemima koje smo imali i u ovom sastavu plasman u drugu fazu i prvi šešir u baražu za Svjetsko prvenstvo bio dobar rezultat", kazao je Adžić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da bi crnogorske rukometašice plasmanom u drugu fazu dobile još tri utakmice i neprocjenjivo iskustvo, a time i napravile korak ka velikim rezultatima u narednom periodu.

Adžić je kazao da je crnogorska jedina reprezentacija koja putuje na šampionat da se stvara.

"Imamo pet ili šest igračica koje bi trebale da nose igru, a biće im prvo veliko takmičenje. Vjerujem u njih, zadovoljan sam onim što su pružile do sada. Svjesni smo iskustva i neiskustva, ali i potencijala koje imaju. Vjerujem da ćemo se vratiti uzdignuta čela sa EP i da ćemo napraviti prvi korak u stvaranju reprezentacije koja će biti konkurentna u ovom olimpijskom ciklusu", kazao je Adžić.

Kapiten Milena Knežević kazala je da reprezentacija u Švedsku putuje da pruži maksimum i predstavi se u što boljem svjetlu.

"Idemo na EP u promijenjenom i podmlađenom sastavu. Idemo da se borimo i damo maksimum, vjerujem da će nam se to vratiti na pravi način. Ne obećavamo ništa, osim velike borbe i želje za igrom i da se pokažemo u što boljem svjetlu", kazala je Knežević.

Desni Bek Đurđina Malović, vjeruje da će crnogorska reprezentacija i na EP u Švedskoj dati maksimum.

"Dobro smo se spremale, imale smo treninge i kontrolne mečeve sa Slovenijom i Hrvatskom. Na startu igramo sa Danskom, koja praktično igra kao pred svojim navijačima i biće izuzetno motivisana.
I ostale dvije rerezentacije su izuzetno kvalitene, ali idemo korak po korak. Vjerujemo u ono što radimo i očekujemo najbolji mogući rezultat", kazala je Malović.

Crnogorska reprezentacija, u odnosu na olimpijski turnir u Rio de Žaneiru, igrati bez osam igračica.

Karijeru su završile Bojana Popović i Radmila Petrović, dok se Anđela Bulatović zvanično oprostila od nacionalnog tima.

Nijesu pozvane ni Sonja Barjaktarović, Marija Jovanović, Katarina Bulatović, Jovanka Radičević i Biljana Novović.

Na spisku su:

golmani - Marina Rajčić (Mec, Francuska), Ljubica Nenezić (Bekeščaba, Mađarska) i );

Krila - Majda Mehmedović (CSM Bukurešt, Rumunija), Ivona Pavićević (Budućnost), Itana Grbić (Budućnost), Dijana Ujkić (Budućnost) i Sanja Premović (Zaglebje Lubin, Poljska)

Bekovi - Milena Raičević (Budućnost), Đurđina Jauković (Budućnost), Đurđina Malović (Budućnost), Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska), Ivana Božović (MKS Lublin, Poljska), Andrea Klikovac (Vardar, Makedonija), Jasna Boljević (Roman, Rumunija),

Pivoti - Suzana Lazović (Budućnost), Ema Ramusović (Budućnost) i Bobana Klikovac (Debrecin).

Crna Gora će na Evropskom prvenstvu u Švedskoj, od 4. do 18. decembra, igrati u grupi C u Malmeu sa Danskom (5. decembra), sa Češkom (7. decembra) i Mađarskom (9. decembra).

Najbolje tri ekipe u Helsingborgu ukrstiće se sa selekcijama iz grupe D, u kojoj su Norveška, Rusija, Rumunija i Hrvatska.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније