Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

12. 09. 2018. 14:55 >> 14:36
5

U NAJJAČEM SASTAVU

Budućnost kompletirala ekipu

Trener rukometašica Budućnosti, Dragan Adžić kazao je da je ekipa kompletirana nakon oporavka povrijeđenih igračica i da vjeruje da će na početku Lige šampiona na raspolaganju imati najjači sastav.

Podgorički tim na startu nove sezone Lige šampiona 6. oktobra ugostiće danski Odenze.

Prve takmičarske mečeve u novoj sezoni odigraće 18. i 20. septembra u Podgorici, u okviru prvog turnira Regionalne lige, protiv Jagodine i Krima.

Adžić je naglasio da je ekipa u boljem zdravstvenom stanju nego što je to bilo na početku priprema ili tokom avgusta.

“Sve igračice rade u punom kapacitetu, izuzev Branke Konatar koja ima boginje i Enise Đoković koja je morala na operaciju. Fizioterapeuti i kondicioni treneri rade sjajan posao tako da su sve igračice koje su ranije imale problema sa povredama, sada u punom treningu i odrađuju sve zadatke koje stručni štab postavlja pred njih”, kazao je Adžić u izjavi za zvanični sajt kluba.

On je istakao da se golmanka Darli Zokebi de Paula vratila nakon četiri sedmice oporavka, da Katarina Bulatović sve kvalitetnije šutira na gol nakon oporavka od povrede, a daTatjana Brnović trenira sa ekipom uz povremene terapije.

“Raduje i povratak Milene Raičević nakon oporavka od povrede ramena pa je i ona sada u punom trenažnom procesu, ali biće potrebno vrijeme da dostigne željeni nivo forme. Itana Grbić je boravila u Beogradu zbog hroničnih problema sa povredom koljena, ali se i ona priključuje treninzima. I oporavak Eme Ramusović koja je imala operaciju koljena ide željenim tokom i vjerujem da će i ona biti spremna u punom kapacitetu za duel protiv Odenzea u Ligi šampiona”, rekao je Adžić.

On je naglasio da je klub uradio sve da oporavak svih djevojaka protekne na najbolji mogući način.

“Zdravstveni bilten je na zadovoljavajućem nivou, a nakon zajedničkih treninga sa Krimom i duela u Regionalnoj ligi, slijede i dvije utakmice reprezentacije u ovkiru EHF sedmice. Vjerujem da će sve djevojke spremno dočekati početak Lige šampiona kako bi od prvog duela počeli da se uigravamo i podižemo formu za izazove koji nas očekuju u nastavku sezone”, rekao je Adžić.

Trofejni stručnjak kazao je da Budućnost odrađuje zahtjevne pripreme tokom kojih je odigrala veliki broj pripremnih mečeva i zajedničkih treninga protiv kvalitetnih rivala.

"To nam je i bio cilj, a jedini nedostatak je što sve djevojke nijesu mogle da iskoriste te rovjere, odnosno što nijesmo bili u kompletnom sastavu. Tek treba da osjetimo benefite provjera koje smo imali tokom avgusta. Nakon turnira u Grudama imali smo sedmicu pojačanog rada, a sada polako spuštamo ritam i analiziramo protivnike u Ligi šampiona. Ponovo smo u situaciji da ćemo igrati protiv timova koji će do duela protiv nas odigrati nekoliko takmičarskih mečeva", rekao je Adžić.

On vjeruje da je to šansa za Budućnost da kvalitetnije pripremi rivale i da na pravi način nadomjesti minus zbog odsustva takmičarskih provjera.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније