Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

22. 01. 2019. 17:56   >>  17:27

PRIJESTONICA

Kaluđerović i RK Lovćen najbolji u 2018.

Najbolji sportista u Prijestonici Cetinje u 2018. je rukometaš Draško Kaluđerović, dok je prošlogodišnji vlasnik duple krune i ovogodišnji jesenji prvak Crne Gore Rukometni klub "Lovćen" proglašen za najbolju sportsku organizaciju.

Petočlana Komisija za izbor najboljih iz oblasti sporta u Prijestonici Cetinje za 2018. godinu donijela je odluku o nagrađenima na osnovu Pravilnika o utvrđivanju osnove i kriterijuma za finansiranje aktivnosti u sportu iz budžeta Prijestonice Cetinje.

Nagrade je najboljim sportistima, sportskim kolektivima i radnicima uručio gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan koji je kazao da je, prema svim parametrima, iza nas još jedna uspješna sportska godina, ali da do rezultata, koji su nagrađene preporučili za značajno gradsko priznanje, nije bilo lako doći.

„Ističem to u ovom svečarskom trenutku da bih vam još jednom iskazao poštovanje i potvrdio brigu Prijestonice o vama koji u svakom pogledu možete biti uzori drugima, a na ponos porodice i grada. Najteže je dobiti priznanje u sopstvenoj zajednici, u svom gradu. Vjerujem da vam to osjećanje nije strano. Zato sam siguran da su ova priznanja veoma važna svakom od vas pojedinačno, vašim klubovima, porodicama, ali i nama koji smo vrednovali vaš rad i od mnoštva dobrih izabrali najbolje”, istakao je Kašćelan.

Prema njegovim riječima, rezultati sportista obavezuju lokalnu upravu da nastavi sa proaktivnim pristupom prema sportskim klubovima, imajući u vidu da je promovisanje sporta i zdravih stilova života od suštinskog značaja za očuvanje fizičkog i mentalnog zdravlja, posebno kod djece u formativnoj fazi.

„Cetinje je oduvijek bilo rasadnik vrhunskih sportista, po kojima su se prepoznavali i prepoznaju brojni domaći i strani klubovi. Podržavamo sve aktivnosti sportskih klubova u pravcu unaprjeđenja uslova za treniranje i takmičenje sportista, ali i one koje vode ka održivosti poslovanja i ispunjavanju obaveza propisanih pozitivnom zakonskom regulativom. Samo tako odgovorni smo prema resursima koji su nam dati na upravljanje, a prije svega prema djeci i mladim talentima – budućim uzdanicama gradskog i crnogorskog sporta”, poručio je Kašćelan.

Komisija za izbor najboljih iz oblasti sporta u Prijestonici Cetinje u 2018. jednoglasno je odlučila da je najbolji sportista rukometaš Draško Kaluđerović, koji je sa „Lovćenom“ prošle godine osvojio titulu prvaka Crne Gore i Kup Crne Gore.

Rukometni klub „Lovćen“, koji je pored duple krune odnio i titulu jesenjeg prvaka Crne Gore u sezoni 2018-19, proglašen je za najbolju sportsku organizaciju, a vlasnik licence EHF-a i najuspješniji crnogorski rukometni strateg Zoran Abramović za najboljeg trenera.

Povodom 70 godina postojanja tog cetinjskog kluba i doprinosa afirmaciji sporta u Prijestonici Cetinje, gradonačelnik Kašćelan je sekretaru RK „Lovćen” Ratku Markoviću uručio plaketu i umjetničku sliku, rad profesorice Fakulteta likovnih umjetnosti Marije Kapisode.

Nagrada za najboljeg sportskog radnika ove godine pripala je predsjedniku džudo kluba „Crnogorac“ dr Milovanu Jankoviću koji je dao nemjerljiv doprinos razvoju rukometa, košarke i fudbala u Prijestonici Cetinje. Janković je trenutno aktivan u Udruženju veterana - Cetinje.

Plaketa i nagrada grada za najboljeg mladog sportistu pripala je Nikolini Koljević, članici Šah kluba „Crnogorac“, kadetskom i omladinskom prvaku Crne Gore za 2018. godinu. Ona je prošle godine osvojila četvrto mjesto na Svjetskom školskom prvenstvu (u kategoriji do 17 godina), kao i treće mjesto na Seniorskom prvenstvu i Evropskom amaterskom seniorskom prvenstvu.

U posebnoj kategoriji posvećenoj mladim talentovanim nadama Sekretarijat za kulturu, sport i mlade Prijestonice Cetinje dodijelio je novčanu nagradu Eleni Kršić iz Atletskog kluba „Lovćen“, Andriji Martinoviću članu Džudo kluba „Crnogorac“ i Iliji Peroviću iz Kik boks kluba „Lovćen“.

Plaketa grada za najboljeg sportistu Prijestonice u inostranstvu za 2018. godinu dodijeljena je fudbaleru Marku Jankoviću, standardnom reprezentativcu Crne Gore i prošlogodišnjem osvajaču Kupa Srbije sa Fudbalskim klubom Partizan.

Kao i prethodne godine, u kategoriji Najbolji sportista Prijestonice paraolimpijac nagradu je odnio član Stonoteniskog kluba osoba sa invaliditetom „Flip“ Filip Radović koji je takmičarsku godinu završio na sedmom mjestu Svjetske seniorske paraolimpijske liste i na drugom mjestu zvanične Svjetske juniorske liste.

Priznanje za doprinos razvoju amaterskog sporta dodijeljeno je predsjedniku planinarskog kluba „Soko“ Dušanu Kaluđeroviću, koji je nedavno sa članovima tog kluba osvojio krov Afrike – Kilimandžaro.

Posebna nagrada za izuzetne rezultate ostvarene u profesionalnom boksu pošla je u ruke bokseru Marku Radonjiću koji je u godini za nama imao 12 profesionalnih borbi sa stoprocentnim učininkom.

Predsjednik RK „Lovćen” Vido Đakonović zahvalio se u i ime nagrađenih Prijestonici Cetinje i gradonačelniku Kašćelanu za nagrade i kontinuiranu podršku.

„Nadam se da će 2019. biti godina uspona sportskih kolektiva sa Cetinja i u tom pravcu očekujem podršku Prijestonice i svih subjekata koji prepoznaju kvalitet i značaj cetinjskog sporta. Ne smijemo zaboraviti da su sportisti ponos ovog grada, da ga dostojno reprezentuju i na državnom i međunarodnom nivou. Zato želimo da sport dobije još bolje mjesto na lokalnom i državnom nivou”, kazao je Đakonović.

Pored plakete, Prijestonica Cetinje je najboljem sportisti, sportskoj organizaciji, najboljem treneru, sportskom radniku i mladim sportistima uručila i novčani dio nagrade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније