Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

15. 09. 2014. 16:58 >> 17:11

JEDINI KANDIDATI

Prvenstva Evrope 2020. u Hrvatskoj i Francuskoj

Iako dvodnevni kongres Evropske rukometne federacije počinje u petak, već sada je izvjesno u kojim zemljama će se održati šampionati Evrope za muškarce i žene 2018. godine.

Za četiri godine Evropske prvenstvo igraće se u Hrvatskoj, dok će u domaćin šampionata Starog kontinenta u ženskoj konkurenciji biti Francuska, pošto su te dvije države jedini kandidati za organizovanje ta dva turnira.

Prošlo je 14 godina od kako je Hrvatska ugostila najbolje evropske selekcije, a za nekoliko dana zasigurno će početi da se priprema za još jedan veliki turnir.

Na kogresu EHF-a, koji se održava u Dablinu 19. i 20. ovog mjeseca, glasaće se ko će biti domaćin Evropskih prvestava, a naše komšije ušle su u trku sa sloganom "Come, meet, cheer and celebrate".

"U 21. vijeku rukomet je postao jedan od najpopularnijih sportova u Hrvatskoj. Kako bi tako bilo i ubuduće, naš najveći motiv da organizujemo EHF EURO 2018 je nastavak promocije i popuarizacije rukometa, kako kod dječaka, tako kod djevojčica. To je jedinstvena prilika za svaku generaciju gledalaca, a posebno za mlađe, da vide najbolje šta rukomet ima da ponudi i da ugostimo najbolje rukometaše", napisao je, između ostalog, Rukometni savez Hrvatske u svojoj kandidaturi.

Osim Evropskog prvenstva 200. godine, Hrvatska je takođe organizovala Svjetsko prvenstvo za žene 2003. i Svjetsko prvenstvo za muškarce 2009. godine.

Dvorane sagrađene za te turnire konstantno se koriste, što je takođe istaknuto prilikom kandidovanja.

Ukoliko Hrvatska dobije organizaciju, a minimalne su šanse da tako ne bude, šampionat Evrope će se igrati u sljedećim dvoranama:

- "Arena Zagreb" (kapacitet 15.200 mjesta); 
- "Spaladium Arena" u Splitu (11.000);
- "Gradska dvorana" u Varaždinu (5.200);
- Sportski centar "Žatika" u Poreču (3.500).

U Dablinu će se odrediti i domaćini muškog i ženskog Evropskog prvenstva koja će se održati 2020. godine, ali ni tu skoro da nema dileme, pošto je i za ta dva turnira podnijeta samo po jedna kandidatura.

Muški turnir žele da zajedno organizuju Austrija, Norveška i Švedska, a za žene, takođe zajednička kandidatura, Norveška i Danska.

Kandidati:

- EHF EURO 2018 (muškarci): Hrvatska
- EHF EURO 2018 (žene): Francuska

- EHF EURO 2020 (muškarci): Austrija/Norveška/Švedska (zajednička kandidatura)
- EHF EURO 2020 (žene): Norveška/Danska (zajednička kandidatura)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније