Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

22. 10. 2014. 12:51 >> 12:49
6

UPOZORENJE PRED DUEL

Perić: Crna Gora je borbena nacija

Rukometaši Crne Gore i Srbije igraće 29. novembra u Beogradu na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj. Pred duel u "Pioniru", srpski selektor Dejan Perić ističe kvalitet izabranika Ljubomira Obradovića, kao i borbenost crnogorske nacije.

Crna Gora će u okršaj ući dosta oslabljenija, pošto selektor Obradović ne može da računa na Draška Mrvaljevića, Vaska Ševaljevića, Stevana Vujovića, Mladena Rakčevića, Žarka Pejovića, Zorana Roganovića, Vladimira Osmajića, Marka Simovića, Nebojše Simića…

Perić, debitant na klupi Srbije, upozorava da je i pored izostanka važnih igrača Crna Gora opasan protivnik.

"Ne bih se složio sa medijima da Crnogorci dolaze oslabljeni. Obradvić je jedan od prvih trenera sa kojim sam sarađivao u karijeri. Jako ga cijenim i radovao sam se njegovim uspjesima gdje god da je radio. Ne dijelim igrače na mlade i stare, oni će doći da se nadigravaju. Riječ je o borbenoj naciji. Imam veliki respekt prema muškom i ženskom rukometu u Crnoj Gori i svemu onome što su uradili u prošlosti", kazao je Perić za internet stranicu Rukometnog saveza Srbije.

U srpskoj selekciji nee biti Darka Stanića, ali pozvan je njegov kolega na golu dok je branio boje Metalurga, Miroslav Kocić, koji dijeliu svlačionicu sa nekoliko Crnogoraca.

"Kocić je imao sjajnu sezonu u Vojvodini, trebalo je da bude oslonac Metalurga sa Stanićem, za koga su vezani svi uspjesi naše reprezentacije. Vjerujem da može svojim radom da podigne odbrane na viši nivo. Kocić, takođe, u svom klubu ima nekoliko igrača iz redova Crne Gore, što može biti od koristi", ističe Perić.

Njemu će to biti prvi meč u ulozi selektora Srbije, a kako kaže, na njega ne utiče pritisak javnosti, koja očekuje četiri boda iz uvodnih mečeva kvalifikacija.

"Svaka utakmica će biti posebna na svoj način. Pobjede djeluju kao pritisak, ali nema linije manjeg otpora. Jedan pojedinac, sportista, kada se sam priprema i postavlja sebi visoke ciljeve, onda bilo kakva odgovornost i imperativ pobjede njega ne opterećuju, već se on sam sprema za tako nešto", naglasio je Perić.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније