Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

14. 07. 2018. 21:15 >> 21:00

KERBER OCIJENILA

Znala sam da moram igrati na najvišem nivou

Njemačka teniserka Anđelik Kerber rekla je poslije osvajanja prve titule na Vimbldonu da je u finalu protiv Amerikanke Serene Vilijams morala da igra na najvišem nivou.

"Znala sam da moram da igram svoj najbolji tenis protiv šampionke kao što je Serena Vilijams", rekla je Kerber, prva Njemica koja je osvojila titulu na Vimbldonu poslije 1996. godine kada je to pošlo za rukom Štefi Graf.

Njemica je danas pobijedila Vilijams sa 6:3 i 6:3 u finalu Vimbldona, te na taj način došla do prve titule na najprestižnijem teniskom takmičenju, a treće Grend slem titule u karijeri.

Kerber je spriječila Vilijams da osvoji svoji osmi trofej na Vimbldonu i ukupno 24. Grend slem titulu kojom bi izjednačila rekord Margaret Kort.

"Ti si inspiracija svima nama na turu. Sigurna sam da ćeš osvojiti uskoro još Grend slem titula. U to sam vrlo, vrlo sigurna", rekla je Kerber.

Vilijams se prije 10 mjeseci porodila, a Vimbldon je bio tek njen četvrti turnir od povratka na tur.

"Impresionirana sam što sam stigla ovako daleko na Vimbldonu. Nijesam to očekivala. Danas sam igrala za sve majke širom svijeta. Pokušala sam da dođem do pobjede i trofeja, nadala sam se tome, ali moja protivnica je bila sjajna", rekla je Vilijams.

Ova 34-godišnja Amerikanka je dodala da i pored poraza ne smije da bude razočarana, jer je, kako je rekla "za nju ovo tek početak".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније