Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

11. 08. 2013. 08:07 >> 08:07
3

RODŽERS KUP

Nadal u finalu poslije velike borbe

Rafael Nadal će igrati u finalu Rodžers kupa u Montrealu protiv Miloša Raonića. Španac je u drugom polufinalu pobijedio Novaka Đokovića sa 2:1 (6:4, 3:6, 7:6).

 

 

Nadal je brejkom otvorio meč. Iako je Đoković imao 30:0 dozvolio je četiri uzastopna poena rivalu, koji je stigao do startne prednosti. Potom je Novak propustio veliku priliku da odmah vrati brejk. Ispustio je tri vezane brejk šanse, pa je Nadal stigao do 2:0.

Obojica su čuvala servis, sve do rezultata 4:2, kada Nadal koristi i drugu brejk loptu za velikih 5:2. Međutim, u sljedećem gemu je Novak konačno uspio da oduzme servis rivalu, smanji na 5:3, a potom dobro odservira za 5:4. Ipak, nije mogao do novog brejka pa je Nadal sa 6:4 riješio set u svoju korist.

Druga dionica bila je izjednačena u prvih sedam gemova. Nije bilo ni brejk lopte, a onda je prelomljen taj dio igre kada se to najmanje očekivalo. Nadal je imao 40:0, ali je Đoković vezao pet poena za brejk i vođstvo od 5:3, koje je u sljedećem gemu potvrdio osvajanjem seta.

Odlučujući set donio je pravu dramu. Prvi i jedini put u opasnosti je bio servis Đokovića kod rezultata 4:3 za Nadala, kada je srpski teniser spašavao dvije vezane brejk lopte. Na kraju je taj brejk odlučio pobjednika. Mnogo je Novak griješio u odlučujućem gemu, čak četiri neiznuđene greške koštale su ga poraza. Bio je 6:0 za Nadala, Đoković je smanjio na 6:2, a onda opet neshvatljivo loptu poslao u aut.

Za Nadala je ovo 21. pobjeda u 36 mečeva sa Đokovićem, prva nakon četiri vezana poraza na tvrdoj podlozi.

Novak će poslije dvije vezane titule na Rodžers kupu ove sezone ostati bez trofeja u Kanadi.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније