Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ Beta ]

20. 04. 2019. 19:21 >> 19:20
1

MASTERS MONTE KARLO

Fonjini izbacio Nadala i zakazao finale s Lajovićem

Italijanski teniser Fabio Fonjini plasirao se danas u finale mastersa u Monte Karlu, pošto je u drugom polufinalu pobijedio Španca Rafaela Nadala sa 6:4, 6:2.

Meč Fonjinija i Nadala, 18. i drugog tenisera svijeta, trajao je sat i 36 minuta.

Fonjini će se za trofej u Monte Karlu boriti protiv srpskog tenisera Dušana Lajovića koji je ranije danas slavio protiv Rusa Danila Medvedeva.

Prvi set obilježili su brejkovi, bilo ih je ukupno pet, a jedan više napravio je Italijan.

Poslije prvog seta punog preokreta, uslijedio je drugi u kojem je dominirao Fonjini. Italijan je osvojio pet uzastopnih gemova, da bi potom u šestom gemu servirao za meč, ali je Nadal spasio tri set lopte.

Španac je vezao dva gema, ali je to bilo sve što je uspio da uradi. Fonjini je u osmom gemu iskoristio novu, četvrtu meč loptu za plasman u finale Monte Karla.

Finale je na programu sjutra. Biće to ujedno i prvi medjusobni duel Lajovića i Fonjinija.

Ranije danas, srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u finale mastera u Monte Karlu, pošto je u polufinalu pobijedio Rusa Danila Medvedeva sa 7:5, 6:1.

Lajović je do najvećeg uspjeha u karijeri stigao poslije sat i 35 minuta igre.

Medvedev je mnogo bolje počeo meč, napravio je dva brejka i poveo sa velikih 5:1, ali to nije bio kraj prvog seta.

Srpski teniser je nakon toga "opustio ruku" i uz dva brejka je prvo izjednačio na 5:5, da bi potom i oduzeo servis protivniku za potpuni preokret.

Lajović je u 12. gemu iskoristio treću set loptu i poslije sat vremena borbe poveo sa 1:0 u setovima.

On je u istom ritmu počeo i drugi set, osvojio je prva četiri gema i tada je pitanje pobjednika na ovom meču praktično bilo i riješeno.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније