Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Л.В. [ Beta ]

01. 12. 2023. 13:27 >> 13:27

AUSTRALIJSKE TENISER OTVORENO

Kirjos zahvalan Mareju na pomoći tokom borbe sa psihičkim problemima

Australijski teniser Nik Kirjos zahvalio je danas Endiju Mareju što mu je pomogao tokom borbe sa psihičkim problemima, nakon što je Britanac primjetio znakove samopovređivanja prije nekoliko godina.

Kirjos posljednjih godina redovno priča o svojoj borbi sa psihičkim problemima uključujući i mislima o samoubistvu i vremenu koje je proveo u psihijatrijskoj bolnici u Londonu nakon što je ispao sa Vimbldona 2019. godine.

U emisiji kod Pirsa Morgana, Kirjos je pomenuo situaciju koja se dogodila tokom jednog treninga sa britanskim teniserom.

"Endi me je uvjek podržavao. Čim sam došao na turnire, nekako je video da sa mnom treba raditi i uzeo me je pod svoje. Onda je kasnije tokom moje karijere shvatio da ja mislim da niko ne može da me trenira ili da sam na svom putu, ali uvek je bio neko ko je pazio na mene", rekao je Kirjos, prenio je Skaj.

"Vidio je to (samopovređivanje) i pitao je: 'Šta ti je to na ruci?' Bilo je prilično loše u toj fazi. Endi je pokušavao da me posavjetuje, ali ja sam se tada toliko zaglavio da nisam slušao. Mnogo sam mu zahvalan", dodao je Kirjos.

Kako je preneo Tajms, Marej je obavjestio Kirjosovog menadžera Džona Morisa o tome šta je video.

"Mislim da je to sve bilo godinu i po ili dvije godine potpunog povrijeđivanja. Bilo je prilično mračno da budem iskren. Mrzio sam sebe. Mrzio sam da se budim i da budem Nik Kirjos", naveo je australijski teniser.

On se poslije toga oporavio, zaigrao je bolje i prošle godine stigao do finala Vimbldona.

Kirjos je rekao da je ponosan što može da podrži i druge koji imaju psihičkih problema.

"Mislim da sam mnogima pomogao kada sam otvoreno o tome pričao i objavio na društvenim mrežama. Skoro da sam bio svetionik za ljude koji se muče. Kada se osjećaju kao da idu ka piću, drogi i ostalom, oni se otvore i znaju da razumem", rekao je Kirjos.

"To je bila najmoćnija stvar u mojoj karijeri, ljudi mi dolaze sa stvarnim problemima. Šalju mi slike na Instagram, direktne poruke o samopovrijeđivanju i želji za samoubistvom. Razgovaram sa njima, ponekad ih pozovem telefonom. To pravi razliku i zaista sam ponosan", dodao je Kirjos.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније