Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

13. 08. 2014. 09:18 >> 09:42

ĐOKOVIĆ SE MUČIO

Sinsinati: Ispali umorni Conga i Venus

Nakon odličnih partija na Rodžers kupu prošle nedjelje, Žo Vilfred Conga i Venus Vilijams eliminisani su na startu Mastersa u Sinsinatiju. Novak Đoković je pobjedom od 6:3, 4:6, 6:4 u setovima nad Francuzom Žilom Simonom započeo takmičenje na jedinom Mastersu koji nije osvojio.

Prvi reket svijeta je do trijumfa došao nakon velike borbe, imao je loših perioda, a na terenu je proveo 129 minuta.

Simon je odlično igrao sa osnovne linije, a bio je uporan u u najtežim trenucima. Francuski teniser je u prvom setu najavio da neće biti "lak zalogaj", prvi brejk na meču napravio je on i pritom nije izgubio ni poen na Đokovićeve servise u tom, petom gemu.

Ipak, Đoković je pokazao zašto je najbolji teniser svijeta, nanizao je četiri gema i riješio set u svoju korist.

Tada se činilo da će srpski teniser rutinski doći do pobjede, posebno kada je napravio brejk u drugom setu za 2:1 u gemovima, ali Simon se nije predao. Pri rezultatu 4:2, Francuz se probudio i sada on osvojio četiri uzastopna gema za izjednačenje u setovima.

Simon je na početku trećeg seta pokazao novi kvalitet: u najdužem gemu na meču, prvom gemu trećeg seta, spasao je šest brejk lopti i uspio da povede sa 1:0, podigavši tako nivo svog samopouzdanja na maksimum. Ali Đoković je bio strpljiv, čuvao je gemove na svoje servise, a u petom gemu napravio je brejk, koji je bio dovoljan da privede meč kraju.

Đokovića u trećem kolu Mastersa u Sinsinatiju čeka pobjednik meča između Španca Tomija Robreda i Amerikanca Sema Kverija.

 

Đoković je prošao dalje, ali Žo Vilfred Cionga i Venus Vilijams su pobjednički duh ostavili u Kanadi. Nakon uspjeha na Rodžers Kupu, oboje su takmičenje u Sinsinatiju završili u ranoj fazi.

Turnir je ostao i bez prošlogodišnje šampionke Viktorije Azarenke, koja je odustala zbog povrede desnog koljena. Podsjetimo, branilac titule u muškoj konkurenciji je otkazao učešće prije početka turnira zbog povrede zgloba.

Dva dana nakon što se u Torontu okitio drugom Masters titulom u karijeri, savladavši Rodžera Federera u finalu, Žo Vilfred Conga nije prešao prvu prepreku u Sinsinatiju. Francuz je izgubio od Rusa Mihaila Južnjija, i to ubjedljivo 1:6, 4:6.

"Nemam energije da se takmičim, sve sam dao prethodne nedjelje. Prije meča, vjerovao sam da mogu igrati na visokom nivou, ali na terenu sam shvatio da će to biti nemoguće", kazao je Conga nakon meča koji je trajao 68 minuta.

Venus Vilijams je savladala sestru Serenu za mjesto u finalu turnira u Montrealu, u kojem je poražena od Agnješke Radvanjske. Sinoć je, iako je osvojila prvi set, eliminisana u prvom kolu od Lusi Safarove, rezultatom 7:6, 3:6, 4:6.

"Voljela bih da sam se ovdje osjećala kao u Montrealu, u tom slučaju bi slavila", kazala je Venus nakon poraza.

Peta nositeljka turnira, Marija Šarapova je savladala Amerikanku Medison Kejs rezultatom 6:1, 3:6, 6:3. Na Rodžers Kupu Ruskinja je ispala u trećem kolu.

"Prošla nedljelja nije bila sjajna za mene. Ko god da je s druge strane mreže, nikada nije lako u prvom kolu", rekla je Šarapova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније