Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

[ B92 ]

26. 01. 2015. 12:11 >> 12:06

U TRI SETA

Venus pobijedila Radvanjsku

Američka teniserka Venus Vilijams pobijedila je u dramatičnom meču Agnješku Radvanjsku 2:1 (6:3, 2:6, 6:1 ) i plasirala se u četvrtfinale Australijan Opena.

 

Venus je prije današnjeg meča vodila u međusobnim duelima sa 5-4, dok je Radvanska dobila njihova posljednja tri meča.

Venus je u prvom setu uzela dva brejka u dramatičnim i dugim gemovima, ali se Poljakinja vratila u drugom setu. Radvanjska treći set započela brejkom, ali poslije toga nije uzela nijedan gem do kraja meča.

Osamnaesta teniserka svijeta je igrala mnogo agresivnije što je dovelo do velikog broja neiznuđenih grešaka, ali je na kraju urodilo plodom. Iako je Venus imala čak 36 neiznuđenih grešaka, mnogo veći broj vinera i poena na mreži presudio je meč u njenu korist.

U posljednjem gemu prvog seta smo takođe videli veliku borbu, ali Venus je uspjela da slomi šestu teniserku svijeta i uzme prvi set rezultatom 6:3.

Poljakinja se potom vratila u meč, na samom početku je namučila protivnicu, a sljedeća dva gema u kojima je Venus servirala dobila je prilično lako.

Radvanjska je uzela prvi servis gem protivnici u odlučujućem setu i kada se činilo da može da dođe do pobjede njena igra se potpuno raspala. Do kraja meča Venus je dominirala i ubjedljivo dobila posljednji set.

U  četvrtfinalu starija sestra Vilijams sastaće se sa sunarodnjakinjom Medison Kiz koja je u četvrtom kolu bila bolja od još jedne Amerikanke Medison Brengle.

Ukoliko dobije i taj meč u polufinalu je moguć okršaj sestara Vilijams, pod uslovom da Serena dobije Dominiku Cibulkovu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније