Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

Н.Р.

03. 07. 2023. 17:03 >> 17:03

STARIJA SESTRA VILIJAMS

Venus želi da igra do 50.godine

Venus Vilijams odavno nije u centru zbivanja kada se radi o bijelom sportu, dugo nije osvojila neki veći turnir, posljednji Grend slem osvojila je davne 2008. godine, trenutno je 588. na WTA listi, ali ona i dalje igra tenis, a uskoro ćemo je gledati na terenima Vimbldona.

Ne samo što igra, nego ne planira da stane uskoro uprkos tome što ima 43 godine.

,,Niko nikada nije igrao profesionalni tenis sa 50 godina. Ako neko to može da proba da uradi, onda sam to ja", kazala je starija sestra Vilijams pred start Vimbldona na kome je debitovala još 1997, a prvi pehar osvojila 2000.

Posljednju titulu na WTA turu ovojila je na Tajvanskom openu 2016.

Posljednju uspješnu sezonu je imala 2017, kada je dogurala do finala Australijan opena, Vimbldona i završnog Mastersa.

,,Igranje tenisa je nešto što radim cio život, dosegla sam nivo koji je malo ko uspio. Na neki način to što još igram je znak zahvalnosti za sve što sam uradila. I dalje mnogo uživam da igram tenis, mada više ne toliko bez Serene. Mnogo mi nedostaje".

Uslijed povrede od januara i juna nije odigrala nijedan meč.

,,Imala sam užasan oporavak, bila je to prava noćna mora. Malo sam igrala posljednjih godina, ali to nije bio moj izbor. Htjela sam da igram ali nisam mogla. Međutim, nisam odustajala, pognula sam glavu i radila još napornije. Takav je život, morate uvijek da se borite. Ja sam to uradila i zato sam sada ovdje. Uvijek kada sam se borila sa životom, pobijedila sam.

Prvi meč u Londonu igra danas popodne protiv Ukrajinke Eline Svitoline koja se ponovo takmiči poslije porođaja.

,,Ne mogu ni da zamislim kako izgleda biti u ratu. To je noćna mora, jedino mogu da se molim da se rat što pre završi", završila je Venus.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније