Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

07. 08. 2015. 13:42 >> 14:04
6

RAZOČARANI ODNOSOM MEDIJA

Brguljan: Nijesmo zaslužili onakve kritike

Vaterpolo reprezentativac Crne Gore Darko Brguljan kazao je da su u našoj selekciji razočarani odnosom nekih ljudi i medija prema njima nakon neuspjeha na Svjetskom prvenstvu u Kazanju i poručio da nijesu to zaslužili.

Crnogorski vaterpolisti trijumfom nad Australijom upisali su treću pobjedu na Svjetskom prvenstvu, te uz dva poraza (Srbija i Hrvatska igraće finale) i remi (Australija u grupi), u subotu ih očekuje borba sa, sada već bivšim šampionom svijeta selekcijom Mađarske, za peto mjesto u Kazanju.

Brguljan je poručio da imaju veliki motiv da dokažu da peto mjesto na svijetu nije mala stvar.

"Svi znamo da smo sa njima prije dvije godine igrali finale Svjetskog prvenstva. Ne znači nam sada neki revanš, ali imamo motiva da ih pobijedimo. Imamo i motiv da dokažemo da osvojiti peto mjesto na svijetu nije mala stvar. Pratili smo dešavanja po Crnoj Gori, čitali smo pisanja pojedinih medija, pojedinih novinara, i to je stvarno smiješno. Ipak, moramo biti zadovoljni što smo među šest najboljih ekipa svijeta, ne znam u čemu smo mi to među šest najboljih, sem rukometašica Crne Gore", kazao je Brguljan, prenosi sajt VPSCG.

Poručio da su neosnovane određene kritike koje su im uputili mediji i da ih nijesu zaslužili.

"Protiv Australije smo pokazali da hoćemo da igramo, došli smo da damo naš maksimum, kao što želimo sjutra protiv Mađarske. Malo smo razočarani odnosom nekih ljudi, medija prema nama. Nema potrebe da to skrivamo, nijesmo to zaslužili. Naš glavni cilj pred prvenstvo je bio da budemo među osam. Sve preko toga bio bi vrhunski rezultat. Nadam se da ćemo iskoristiti priliku i da ćemo na kraju biti peti. Treba da mislimo na Evropsko prvenstvo i na kvalifikacije za Olimpijadu", poručio je naš reprezentativac.

Prema njegovim riječima, razlog neuspjeha je loša igra u napadu.

"Zakazala su dva-tri najbolja igrača, ali ne treba ih odmah stavljati na stub srama. Nijesu oni iz najgore namjere promašivali šuteve. Ovo je ekipa koja je četiri godine zaredom igrala polufinala velikih takmičenja, i sada nakon eliminacije od Hrvatske, koja sjutra može biti prvak svijeta, pišu se svakakve stvari, koje nijesmo zaslužili. Ne treba na sve stvari gledati crno. Neke stvari su bile rečene toliko ispod nivoa, da to ne govori o nama, nego o novinarima koji su to pisali", zaključio je Brguljan.

Pomoćni trener Vido Lompar kazao je da imaju obavezu da utakmicu za 5. mjesto odigraju na najbolji mogući način.

"Čeka nas taj duel sa Mađarskom, posljednji na prvenstvu. Ono što je bilo finale u Barseloni sada je utakmica za petu poziciju. Konkurencija u vaterpolu je sve veća, dvije velike reprezentacije nijesu u polufinalu što govori da i druge ekipe rade i napreduju. Nakon pobjede nad Australijom, želimo da pobijedimo i Mađarsku. I oni će sa žarom i nekim motivom ući u meč. Protiv Amerike su pokazali da žele da pobjeđuju i dalje. Očekujem dobar meč i nadam se pobjedi. Naša je obaveza prema reprezentaciji da i ovu utakmicu odigramo što je najbolje moguće bez obzira za koje mjesto se igra", naglasio je Lompar.

Utakmica za peto mjesto između Crne Gore i Mađarske igra se sjutra od 14 sati i 30 minuta po crnogorskom vremenu.

Meč za treće mjesto između Italije i Grčke na programu je od 19:30h, dok je finale Srbija – Hrvatska zakazano za 21 sat.

(Izvor: VPSCG)

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније