Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

05. 02. 2021. 22:46 >> 10:22
5

SABRIJA VULIĆ

"Zašto Marić ne saziva sjednicu Skupštine VPSCG?"

Zašto se ne zakazuje sjednica Skupštine Vaterpolo plivačkog saveza Crne Gore pitanje je koje ovih dana intrigira sve ljubitelje našeg najuspješnijeg sportskog saveza. Ova sjednica je značajna iz razloga što bi na njoj trebao da bude izabran novi predsjednik Upravnog odbora našeg Vaterpolo saveza.

Piše: Sabrija Vulić

Polovinom decembra, tačnije sedamnaestog u mjesecu, istekao je mandat sada već bivšem predsjedniku Dejanu Bajiću koji je svoju namjeru da ne želi više biti na čelu Vaterpolo organizacije obznanio mnogo ranije. Dakle, bilo je vremena da se saberu snage i ne obezglavi ova organizacija iako tu funkciju prezima predsjednik Skupštine do izbora novog.

Statutom VPS Crne Gore jasno je naznačeno u članu 23. da :“Izbor novog predsjednika VPSCG i Upravnog odbora VPSCG obaviće se u roku od 30 dana“.

Kandidaturu za mjesto predsjednika objelodanio je još početkom decembra naš najtrofejniji vaterpolista Mirko Vičević. Jedini crnogorski sportista koji se nalazi u Svjetskoj kući slavnih vaterpolo sporta , a ujedno i jedini naš sportista sa tom čašću i zvanjem.

Pa kad je situacija kristalno jasna i još kada se zna da Vičevićnezvanično ima podršku većine klubova ostaje otvoreno pitanje zašto predsjednik Skupštine VPS Crne Gore Djuro Marić ne saziva sjednicu na kojoj bi bio izabran novi predsjednik UO. Na njegovom mjestu u nekom drugom savezu vjerovatno bi objeručke dočekali da jedan sportista sa iskustvom i ovakvom biografijom kakvu ima Mirko Vičevićzasjedno na čelo jednog tako operativnog organa kakav je Upravni odbor .

Ostaje nam samo da „gatamo“ da li odgovor leži u činjenici da se Marić juče oglasio sa svojom kandidaturom i željom da se vrati na mjesto na kojem je bio u periodu od 2003. do 2006. godine kada je podnio ostavku . Prolongirajući zakazivanje sjednice Marić je već prekršio Statut VPS Crne Gore, a onda gle čuda objavio je kandidaturu za to mjesto.

Nezvanično, sjednica Skupštine bi trebala biti održana tokom ovog mjeseca, da li će se to dogovoditi i što će se dešavati ostaje da ćekamo i vidimo.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније