Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

С.В. [ Beta ]

17. 07. 2023. 15:07 >> 15:11

SVJETSKO PRVENSTVO

Španija u goleadi savladala Srbiju

Vaterpolo reprezentacija Španije savladala je Srbiju na startu takmičenja na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki 16:14.

Najefikasniji u timu Srbije bio je Strahinja Rašović sa šest golova, Nikola Jakšić je postigao četiri, a u strijelce su se upisali i Đorđe Lazić, Marko Radulović, Sava Ranđelović i Radomir Drašović.

Španiju je do pobjede nvodio Alvaro Granades sa pet pogodaka, a najbolje ga je pratio Felipe Perone sa četiri data gola.

Srbija je dobro počela meč protiv prvaka svijeta i golovima Rašovića povela je sa 2:0, ali je potom uslijedio preokret Španaca koji je pokrenuo Granados. Vaterpolista Novog Beograda je postigao tri gola i donio Španiji 3:2 poslije prve četvrtine.

Vaterpolisti Španije su seriju nastavili i u drugoj dionici pa su vrlo brzo stigli do 7:2, prije nego što je na tri minuta prije kraja prvog poluvremena Rašović sa dva gola smanjio zaostatak na 7:4.

Španci su sa tri gola prednosti otišli na poluvrijeme (8:5), da bi sa dva pogotka Peronea na startu treće četvrtine ponovo stigli do plus pet (10:5).

Aktuelni šampioni svijeta su u posljednjoj četvrtini imali i maksimalnih šest golova prednosti (16:10), Srbija je potom serijom 4:0 prišla na dva gola zaostatka, ali nije imala snage za više od toga.

U prvom meču Grupe D, Crna Gora je ranije danas bila ubjedljiva protiv Južne Afrike sa 35:10.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније