Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

N.R.

29. 03. 2024. 19:30 >> 22:31

USKRŠNJI TURNIR

Mladi vaterpolisti bolji i od Hrvatske u Napulju

Da crnogorski vaterpolo ima budućnost dokazala je U15 reprezentacija sjajnim rezultatima na Uskršnjem turniru. Nakon što se poigravala sa Mađarskom i Srbijom, mlada ekipa Nenada Vukanića je rutinski srušila i Hrvatsku.

Nakon što su ranije danas bili bolji od Srbije 15:11, izabranici selektora Nenada Vukanića savladali su Hrvatsku 9:6 za treći trijumf na turniru. Imaju i pobjedu protiv Mađarske, dok su jedini poraz doživjeli od Italije.

Sa tri pobjede i porazom Crna Gora je zauzela drugo mjesto na turniru.

"Momci su se stvarno borili i izgarali do zadnje utakmice. Tu prvu utakmicu sa reprezentacijom Italije, s obzirom da smo došli u jedan od najvećih hramova vaterpola u Evropi, znači bazen "Skandone" u Napolju, u kojem je čuveni Posilipo osvajao titule, je impresivan. Sigurno smo na neki način u prvoj utakmici protiv Italijana pružili malo slabiju igru. Međutim, već od narednog dana igra je bila mnogo bolja i mislim da su momci ujedinili, imali taj kolektivni duh i zasluženo došli do druge pozicije na turniru." kazao je selektor Vukanić i dodao:

"Moram da istaknem moje kolege, prvog trenera na ovom turniru, Đorđa Radoševića i kolegu Aleksu Brkića. Želja nam da je taj trenerski kadar u našem vaterpolu proširimo i da damo šansu i mlađim trenerima. Sigurno je ovo zajednički uspjeh. Upustili smo se u nešto, mislim u pravom trenutku, tako da je ovo zajednički uspjeh svih nas i mnogo smo srećni zbog toga" zaključio je Vukanić.

Najbolji igrač turnira je naš reprezentativac, Andrej Durutović. Priznanje mu je uručio dugogodišnji selektor Italije, Alesandro Kampanja.Najeefikasniji kod Crne Gore u pobjedi nad Hrvatskom, Danilo Roganović sa tri gola, dva je postigao Stefan Vraneš, a po gol Sava Stamatović, Sava Sijerković, Danilo Savović i Andrej Durutović.

U reprezentaciji Hrvatske, Filip Marković i Vigo Brkić dali su po dva gola.

Generaciju do 15 godina na ljeto 2025. godine očekuje Evropsko prvenstvo.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније