Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Budi reporter

[ Objavio: I. P. ]

26. 05. 2018. 15:57 >> 15:47
4

SRUŠEN "DURMITOR"

"Izroniće stari za one što ga vole"...

Iako je i oronuo bio atraktivan turistima, staro zdanje hotela „Durmitor“ mnogi će pamtiti samo sa fotografija.

Turistički gorostas i nekad ponos Žabljaka, gotovo je do temelja porušen. To pokazuje fotografija čitaoca reportera, koji je zabilježio posljednje ostatke „Durmitora“.

No, na njegovom mjestu, sudeći po najavama investitora, kompanije Adriatic Properties, biće izgrađen novi hotel, koji će biti identične spoljašnje arhitekture onome koji je porušen.

Novi hotel imaće pet zvjezdica, sedamdeset soba sa 140 kreveta, spa centar, podzemne garaže, dječije igralište, restorane i jedanaest vila.

Gradnja hotela u koju će biti uloženo preko dvadeset miliona eura, počeće kada bude završena studija lokacije koju radi Ministarstvo turizma i održivog razvoja.

Podsjećamo, Hotel Durmitor, objekat jedinstvene arhitekture izgrađen je 39. godine prošlog vijeka, u svojoj dugoj istoriji, ugostio je brojne turiste, ali i značajne ličnosti crnogorske istorije, poput Milovana Đilasa i Blaža Jovanovića, kao i svjetskih filmskih zvijezda Elizabete Tejlor i Ričarda Bartona, a za vrijeme Drugog svjetskog rata bio je partizanska bolnica.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније