Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Budi reporter

[ Portal RTCG ]

20. 07. 2023. 21:33 >> 21:37

KOLONE OD PREKO TRI KILOMETRA

Gužve na granici sa Hrvatskom, na prelazak se čekalo duže od dva sata

U jeku turističke sezone na graničnim prelazima Hrvatske sa Crnom Gorom, Karasovići (HR)- Debeli brijeg (CG) i Vitaljina (HR) - Kobila(CG) danas su se viđene kilometarske kolone vozila. Na prelazak hrvatske granice čekalo se duže od dva sata.

Čitalac Portala RTCG poslao nam je fotografije, gdje se na GP Karasovići vidi kolona putničkih, teretnih vozila i autobusa u dužini od preko tri kilometra.

Na GP Vitaljina kolona je bila duga oko dva kilometra.

Kolone vozila i ovolike gužve su u zadnje vrijeme učestale iz razloga, kako je saopštio izvor blizak policiji, što su hrvatski granični policajci u takozvanom "tihom štrajku". I to baš u vrijeme godišnjih odmora i pojaćanog saobraćaja na putevima između dvije države.

Policijski službenici danas su propuštali i kontrolisali po tri-četiri vozila u razmaku od desetak minuta što je, kako je kazao naš čitalac, "jasan pokazatelj da su odlučni u svojoj namjeri da se stvore kilometarske kolone vozila". 

U koloni su se mogle vidjeti porodice sa malom djecom koji putuju iz evropskih zemalja.

U očaju neki vozači su pokušavali da prođu kolonu i ubace se ispred drugih vozila bliže graničnom prelazu, pa je dolazilo i do međusobnih sukoba, kontakata vozila, a i oštećenja vozila.

Razlog ovakvih učestalih postupaka graničnih policajaca su navodno uslovi rada i manjak policijskih sluzbenika na ova dva granična prelaza koji su angažovani. Neki od njih su došli iz policijskih postaja iz Slavonije.

Na dva crnogorska granična prelaza danas nije bilo zadržavanja vozila iz oba pravca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније