Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Dejan Kandić [ TVCG ]

31. 05. 2022. 20:07 >> 20:06

IZ BIVŠE SFRJ

Oldtajmeri svratili u grad podno Golubinje

Interesovanje Pljevljaka juče je privuklo 15 oldtajmera iz skoro svih saveza ljubitelja starih automobila s prostora bivše SFRJ. Predstavljeni su atraktivni automobili koji su s mnogo emocija i novca restaurirani.

Oldtajmeri uvijek i svugdje pobude posebnu pažnju. Još kada je među njima i Jaguar XK140 koji je nakon petogodišnje i nimalo jeftine restauracije zasijao punim sjajem onda je ushićenje ljubitelja automobila potpuno.

Jaguar XK140 je rijedak automobil, a iako je zašao duboko u sedmu deceniju po performansama je konkurentan mnogim današnjim automobilima.

Oldtajmeri su se slučajno obreli u Pljevljima. Rutu YU classic car rally-a su na inicijativu Dušana Janjuševića predsjednika pljevaljskog oldtajmer kluba izmijenili i svratili su u grad podno Golubinje.

Stari automobili su skup hobi, ali slovenački ljubitelji oldtajmera su se izborili i za mnoge povoljnosti.

Crnogorski savez oldtajmer vozila registrovan je u julu 2020. godine, a čini ga za sada pet klubova sa oko 250 članova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније