Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Ljiljana Vukotić [ RCG ]

02. 03. 2024. 15:17 >> 15:18
Čitaj mi:

HERCEG NOVI

Večeras završava 55. Praznik mimoze

Međunarodnom karnevalskom povorkom sa preko 600 učesnika, suđenjem i spaljivanjem karnevala i koncertom grupe “Prljavo kazalište” večeras završava 55. Praznik mimoze. Tokom dana održano je takmičenje u piciginu i Mala fešta od naranče. Obje manifestacije privukle su veliku pažnju mještana i gostiju, a među njima je bio i predsjednik države Jakov Milatović.


Tokom prije podneva u centru grada održana je tradicionalna sajdunska fešta od naranče koja je okupila preko 50 učesnika. Na bogato ukrašenim štandovima bilo je svega od kolača, sokova, torti, likera, raznih domaćih proizvoda do suvenira i ručno rađenog nakita.

Organizator Kamilina Kovačević kaže da je odziv izlagača bio odličan.

"Lijepo je što se družimo, što razmjenjujemo ono što znamo, evo vidite da imamo internacionalne učesnike iz Argentine, iz Turske. Puno je Rusa koji ovdje žive i Ukrajinaca takođe. I taj miks kultura je nešto što mi također promovišemo, jednako kao što promovišemo i tradicionalne recepture, tehnike u potvrđenju koje su karakteristične za naše područje".

Na fešti se neočekivano pojavio i predsjednik države Jakov Milatović sa porodicom.

"On je došao u neformalnom posjetu, dakle bili smo srećni što je posjetio naš štand i ono što je podijelio sa nama je da će u Herceg-Novom na maloj fešti od naranče prvi put probati narancine, to je specijalitet od kora od naranče koji je jedan od tradicionalnih i omiljenih".

Istovremeno u Porto-Novom održano je takmičenje u Piciginu koje je također privuklo veliki broj gledalaca. Takmičilo se 12 ekipa, program je vodio glumac Goran Slavić.

Uz muziku klape Stari Kapetan, učesnicima je bilo lakše da skaču u more čija temperatura je iznosila oko 15 stepeni. To je samo zagrijavanje za večerašnji glavni događaj, međunarodnu karnevalsku povorku koju čine 24 grupe, suđenje, ispaljivanje karnevala i na kraju koncert Prljavog Kazališta koji će početi u 21 sat na platou ispred nekadašnjeg hotela Igalo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније