Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

Objavio: B.V.

23. 08. 2016. 21:20 >> 21:15

U LOVĆENCU

Lješnjani pobjednici "Viteških igara"

Tradicionalne "Plemenske viteške igre", sedme po redu, u organizaciji Crnogorskog društva "Lovćen" održane su u nedjelju u Lovćencu na terenima SD "Njegoš".

 

Uz prisustvo velikog broja takmičara iz deset ekipa i brojnih posjetilaca igre su protekle u u sportsko-viteškom duhu, kako i priliči Crnogorcima.

"Takmičari su se nadmetali u bačanju kamena s ramena, namicanju kotura, skoku u dalj, povlačenju prečage i vuči konopa.U revijalnom dijelu održano je nadmetanje u malom fudbalu i košarci", navodi se u saopštenju organizatora.

Pobjednici Viteških igara su Lješnjani koji su, kako se dodaje, vratili pobjednički pehar u svoju vitrinu nakon jednogodišnjeg boravka kod Njeguša.

Prošlogodišnji pobjednici igara, ekipa Njeguša zauzela je drugo a ekipa udruženja Crnogoraca "Durmitor" iz Bačkog Dobrog Polja zadovoljila se trećom pozicijom.

Najmlađi učesnici, budući vitezovi nadmetali su se u igrama za djecu.

Za prigodan umjetnički program pobrinuli su se veterani KUD "P.P.Njegoš" iz Lovćenca sa igrom iz Stare Crne Gore i guslari Miloš Jovanović, Srđan Čavor i Minja Krivokapić, kao i estradni umjetnik Peđa Tomčić.

"Tokom Viteških igara održano je i nadmetanje u kulinarskim vještinama, u kojem je učestvovalo jedanaest ekipa. Organizator CD "Lovćen" se zahvaljuje takmičarima i građanima Lovćenca, volonterima i sponzorima, Mjesnoj Zajednici Lovćenac i Opštini Mali Iđoš, KUD "P.P.Njegoš" na pomoći u organizaciji igara.Posebne riječi hvale upućujemo gostujućim ekipama iz Crvenke, Kule, Bačkog Dobrog Polja, a posebno ekipi sa Njeguša koji su svojim dolaskom doprinijeli afirmaciji Viteških igara", poručuju organizatori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније