Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

[ Objavila: J.B.Č. ]

21. 05. 2019. 16:41 >> 16:39
8

DIJASPORA U SRBIJI

U Lovćencu obilježen Dan nezavisnosti Crne Gore

Lovćenac je bio centar crnogorske dijaspore u Srbiji. Povodom proslave Dana nezavisnosti Crne Gore Nacionalni savjet crnogorske nacionalne manjine u Srbiji održao je svečanu sjednicu u Lovćencu, navodi se u saopšenju Nacionalnog savjeta crnogorske manjine (NSCNM) u Srbiji.

Predsjednik Nacionalnog savjeta Dragoljub Malović istakao je da je Lovćenac zaslužio da se centralna proslava održi baš u njemu, jer je Lovćenac jedino mijesto u Srbiji koje je sačuvalo izvorne običaje, jezik i kulturu zavičaja.

Nakon svečane sjednice u organizaciji Udruženja Crnogoraca Lovćenca održana je pozorišna predstava "Nasleđe" u režiji Dejana Cicmilovića, koju izvodi amatersko pozorište "Luča" KUD Kruščić u koprodukciji sa Crnogorsko dramsko – recitatorskim društvom. Prije početka predstave prisutni su minutom ćutanja odali počast preminulom glumcu Mihailu Mišu Janketiću (81).

Nakon završetka predstave ceremonija i proslava je nastavljena u restoranu uz najljepše crnogorske pjesme i stihove pjesnika Ljubiše Vojinovića.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније