Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

16. 10. 2013. 18:20 >> 18:20

CRNOGORCI S KOSOVA

Pozvali da se glasa za Novu snagu

Udruženje Crnogoraca Kosova podržaće na predstojećim lokalnim izborima partiju Nova snaga građana porijeklom iz Crne Gore.

Iz Udruženja su pozvali sve članove i simpatizere, kako na Kosovu tako i u raseljeništvu u Crnoj Gori i u Srbiji, da 3. novembra u opštinama Priština, Orahovac, Peć, Zubin Potok i Leposavić zaokruže broj 67.

„Kao i da za kandidate za predsjednika opština u Zubinom Potoku glasaju za Branislava Božovića, a u Orahovcu za Bojana Nakalamića“, kaže se u saopštenju Udruženja.

Navodi se da su u UCK sigurni da će Nova Snaga donijeti prosperitet i boljitak, ne samo etničkim Crnogorcima, već i svima koji vode porijeklo iz Crne Gore, ali i ostalim građanima Kosova bez obzira na etničku, nacionalnu i vjersku pripadnost.

„Nova Snaga je suštinski jedina partija na Kosovu koja, ne samo deklarativno, već svojim primjerom, baštini multikulturalnost, multikonfesionalnost i sve evropske vrijednosti civilizovanog i demokratskog društva“, smatraju u UCK.

Oni su podsjetili da je Nova snaga, zajedno sa UCK, formirala Odbor za zaštitu i prava studenata iz Crne Gore koji iz studiraju na Kosovu, prenosi Mina.

„A u fazi formiranja je i Odbor za zaštitu imovine, kao i Odbor za zaštitu i prava raseljenih lica u Crnoj Gori“, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније