Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

16. 03. 2021. 08:35 >> 08:39
1

ČLANOVI CEZA

Predstavili CG na premijerskoj večeri u Australiji

Crnogorska etnička zajednica Australije (CEZA) nastavlja da promoviše Crnu Goru na izuzetno visokom nivou pokazujući svoju lojalnost Australiji, a čuvajuci tradicionalne vrijednosti zemlje porijekla, saopštio je predsjednik CEZA Mihailo Mandić.

Članovi tog udruženja bili su pozvani na premijersku večeru, gdje su prikazani simboli naše zemlje.

“Kada je oficijelni voditelj večeri objavio podatak da je na listi čekanja ostalo njih 1600, a da su zbog mjera zaštite od kovida 19 u sali dozvolili pristup samo nama 650 i naći se među odabranima nas 10 predstavnika Crne Gore učinilo nas je još ponosnijim”, kazao je Mandić.

Ceremonija na kojoj su dodijeljene i nagrade istaknutim pojedincima i organizacijama održana je u Gala sali Sydney Entertainment Centre.

“Na velikim ekranima su se smjenjivale slike sa motivima etnickih zajednica među kojima su nama bile posebno drage one koje su promovisale Crnu Goru. Domaćin večeri je bila premijer NSW-a The Hon Gladys Berejiklian MP koja je pozdravila prisutne sa porukom da budemo ponosni na svoju državu porijekla, ali da poštujemo i budemo odani svojoj novoj domovini Australiji”, navodi se u saopštenju.

Slične poruke su uputili i ostali predstavnici vlasti.

On je istakao da zbog epidemijskih mjera, sa njima nijesu bioli članovi iz Melburna.

“Za našim stolom su, pored Vesne i Vasilija Špadijer, te doktorke Ljubice i inženjera Mihaila Mandića bili i Ljubo Palibrk, dugogodišnji sudski tumač i prevodilac Miroslava Mira Joksović, arhitekta Mira Belanovkao gost naše ekipe, a sa nama je bila i Milena Špadijer koja je svojom pojavom u crnogorskoj narodnoj nošnji plijenila pažnju mnogobrojnih gostiju”, zaključio je Mandić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније