Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Dijaspora

02. 02. 2015. 08:50 >> 08:45
4

U SRBIJI

Crnogorskim udruženjima 3.000 eura

Nacionalni savjet crnogorske manjine u Srbiji, na trećoj redovnoj sjednici u Kuli, usvojio je Poslovnik o radu Nacionalnog savjeta, koji definiše procedure i pravila u radu Savjeta, te usvojio preporuke na zahtjev Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i informisanje o vrednovanju projekata niza crnogorskih udruženja koja su konkurisala za sredstva kod navedenog Sekretarijata.

 

U saopštenju Nacionalnog savjeta navodi se da je pokrajinski Sekretarijat za kulturu i informisanje za finansiranje crnogorskih udruženja izdvojio 380.000 dinara, što je nešto više od 3.000 eura.

"Sjednici Savjeta nije  prisustvovao jedan broj članova Nacionalnog savjeta koji svoj  nedolazak pravda činjenicom da su pozvani tek pet dana pred njeno održavanje. Kako je praksa svih postojećih Savjeta u Srbiji da se pozivi za sjednice dostavljaju pet dana pred njihovo održavanje i  novoformirani Savjet crnogorske manjine je usvojio tu praksu.  Usvojenim Poslovnikom Nacionalnog savjeta pozivanje od pet dana prije sjednice postalo je i zvanična obaveza", navode iz Savjeta.

Oni ističu da manjinska grupa u  Savjetu koja pokušava proceduralnim prigovorima zaustaviti rad Savjeta i koja ne poštuje većinu u Savjetu, frakcijskim djelovanjem nastoji da uzurpira  rad Savjeta.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније