Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

01. 09. 2015. 08:11 >> 19:37
3

ČEKAJU ODGOVOR

Nastavnici traže povećanje plata

Sindikat prosvjete predao je resornom Ministarstvu nacrt novog kolektivnog ugovora, kojim se traži povećanje plata nastavnicima u školama, na osnovu korekcije koeficijenata.

Predsjednik Sindikata prosvjete, Zvonko Pavićević, kazao je za Dan da u narednim danima očekuju odgovor i poziv iz tog resora, na čijem je čelu Predrag Bošković, nakon čega će biti započeti pregovori oko definisanja novog kolektivnog ugovora.

Prema riječima Pavićevića, sindikat još nije definisao iznos traženog povećanja, dok se ne završi rad komisija zaduženih za iznalaženje rezervi unutar škola.

On je istakao da su komisije sindikata i nadležnog Ministarstva nastavile da rade u svim školama na teritoriji Crne Gore, kako bi se sredila oblast raspodjele časova i dopune normi nastavnicima, koji imaju ugovore na neodređeno.

„Kontinuirano pokušavamo da poboljšamo uslove i primanja zaposlenih. Započećemo ponovo razgovore sa Vladom, jer će uskoro početi da se priprema budžet za narednu godinu, kada je obrazovanje u pitanju, a mi ćemo tražiti da povećanje plata budu sastavni dio tog zakona”, ukazao je Pavićević.

Kako je pojansio, prvi korak je da se jednokratnom pomoći olakša rad kolegama koji putuju preko 30 kilometara do posla.

“U nacrtu kolektivnog ugovora smo naveli koliko bi plate trebalo da budu povećane, ali ćemo kroz razgovore sa institucijama doći do krajnje cifre“, istakao je Pavićević.

Prema njegovim riječima, stekli su se svi uslovi da se plate povećaju, nakon što je oko 400 prosvjetara, sporazumom o politici zarada, dobrovoljno napustilo sektor obrazovanja.

„Uz to i sredstva koja će biti predviđena budžetom, postoje realne osnove da u 2016. godini plate budu povećane. Pokušaćemo i do kraja godine da utvrdimo kolike su uštede i ukoliko one budu na nivou naših zahtjeva, tražićemo odmah povećanje plata”, poručio je Pavićević.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније