Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 10. 2015. 16:18 >> 16:07

KORAK NAPRIJED U SARADNJI

Pažin posjetio mlade sa hendikepom

Udruženje mladih sa hendikepom biće pozudan partner Ministarstva pravde u aktivnostima na polju reforme zakonodavstva, saopštio je danas ministar pravde Zoran Pažin boraveći u posjeti Udruženju mladih sa hendikepom Crne Gore, na poziv tog udruženja.

Kako je saopšteno, sagovornici su razmijenili stavove o aktuelnim zakonodavnim rješenjima značajnim za punu promociju i zaštitu ljudskih prava uključujući prava osoba sa invaliditetom, kao i o izazovima u sprovođenju zakona u praksi.

“Zajednički je konstatovano da je postojeći zakonodavni okvir unaprijeđen u proteklom periodu, ali i da postoji potreba daljeg usaglašavanja sa međunarodnim pravnim standardima u ovoj oblasti, prvenstveno standardima Evropske unije i Ujedinjnih Nacija. Istaknut je i značaj međuresorskog pristupa ovim pitanjima od strane svih relevantnih institucija”, saopšteno je iz Ministarstva.

Izvršna direktorica Udruženja Marina Vujačić i saradnici Miroslava Mima Ivanović i Milan Šaranović istakli su značaj podizanja svijesti o ovom pitanju, lica sa invaliditetom, ali i javnosti uopšte. Sagovornici su se složili da je u predstojećem periodu važno staviti fokus i na jačanje kapaciteta svih institucija u Crnoj Gori za svobuhvatnu primjenu okvira za zaštitu od diskriminacije.

Ministar Pažin istakao je da se strategija Ministarstva pravde u daljoj reformi zakonodavnog okvira temelji na punoj afirmaciji univerzalnih načela pravde i demokratije, sa ciljem promovisanja ljudskog dostojanstva kao najvišeg javnog interesa. Saradnja sa Udruženjem mladih sa hendikepom Crne Gore predstavlja korak naprijed u afirmaciji ovih načela, zaključuje se u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније