Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 10. 2015. 19:24 >> 19:13

OD 9. OKTOBRA

UCG punopravni član HEPA mreže

Univerzitet Crne Gore (UCG) postaće 9. oktobra punopravni član Evropske mreže za zdravstveno-preventivnu fizičku aktivnost (HEPA), jer će članstvo Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje biti i zvanično potvrđeno na godišnjem sastanku te organizacije u Istanbulu.

„Time će Fakultet postati prva institucija iz Crne Gore kojoj je odobreno punopravno članstvo u mreži HEPA, koja funkcioniše u okviru Svjetske zdravstvene organizacije i bavi se unapređenjem zdravlja kroz podsticanje fizičke aktivnosti“, saopšteno je iz UCG.

Kako se navodi, članstvo Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje biće u Istanbulu preimenovano u punopravno, nakon što je prihvaćeno na nedavno održanoj elektronskoj sjednici Upravnog odbora HEPA mreže.

Osim godišnjeg sastanka 9. oktobra, u Istanbulu se sjutra i u četvrtak održava i šesta međunarodna konferencija “HEPA Europe“, koja će ove godine okupiti više od 150 učesnika.

Na konferenciji će učestvovati Stevo Popović, Duško Bjelica, Jovan Gardašević i Ivan Vasiljević sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, koji će predstaviti naučne radove „Efekti vaterpola na BMI visokotreniranih juniora“ i „Analiza ishrane adolescenata u Nikšiću“.

„Konferencija u Istanbulu predstavljaće i izuzetnu priliku promocije predstojećih aktivnosti, poput konferencije Crnogorske sportske akademije, najvećeg regionalnog skupa u oblasti sportskih nauka, koja se organizuje pod pokroviteljstvom UCG i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje“, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније