Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 10. 2015. 15:54 >> 09:33

TRAŽI OTPREMNINU

Nikčević tužio SSCG, traži 90.000 eura

Bivši generalni sekretar Saveza sindikata Crne Gore Marko Nikčević tužio je tu radničku asocijaciju tražeći isplatu otpremnine od 90.000 eura, saopšteno je na sjednici Skupštine SSCG. Kako navode u saopštenju, Nikčević traži otpremninu shodno ugovoru o radu, koji je kako navode, potpisao sa Brankom Vujisićem, "suprotno Statutu i svim drugim aktima SSCG".

"Vjerovatno je to bio jedan od njegovih načina za "ušivanje džepova" kako je on volio da kaže. Ovaj ugovor kao i sve druge odluke donijeta od bišeg generalnog sekretara poništili su novoizabrani organi", saopšteno je iz SSCG.

Pored toga Skupština Saveza sindikata Crne Gore odlučila je da iz te radničke asocijacije isključi predsjednika Sindikata informativno grafičke i izdavačke djelatnosti Branka Vujisića i predsjednika sindikata kulture Željka Kalezića.

Kako se navodi u saopštenju, Vujisić i Kalezić su isključeni zbog toga što su zajedno sa bivšim, razriješenim generelnih sekretarom Markom Nikčevićem, formirali novu sindikalnu centralu na nacionalnom nivou pod nazivom Reformski sindikat zaposlenih Crne Gore pa shodno tome, kako se navodi u saopštenju, ne mogu biti istovremeno članovi SSCG.

"Njihovim isključenjem nijesu isključeni granski sindikati iz kojih oni potiču tako da Granski sindikat grafičke, informativne i izdavačke djelatnosti i Granski sindikat kulture i dalje ostaju članice SSCG", navodi se u saopštenju SSCG.

Skupština SSCG, kojom je predsjedavao Borislav Delibašić donijela je odluku da umjesto dosadašnjeg 21 sindikalnog povjereništva formira sedam kancelarija SSCG.

"Na istoj sjednici donešena je odluka kojom je utvrđeno da nosioci izbornih funkcija u organima sindikata vrše volonterski osim generalnog sekretara koju tu funkciju obavlja profesionalno", saopšteno je iz SSCG.

Na taj način će se, kako je navedeno doprinijeti boljoj finansijskoj stabilnosti SSCG.

"Generalni sekratar je informisao članove skupštine i o preduzetim radnjama vezano za uplatu doprinosa za zaposlene kojima nijesu uplaćivane od juna 2012. godine a koje će poredstvom Ministarstva rada i socijalnog staranja i Ministarstva finansija uplatiti se SSCG na ime skinutih sredstava sa računa SSCG po osnovu tužbi bivših radnika ,,žrtava tranzicije“ zatim o smanjenju broja zaposlenih u stručnoj službi SSCG na osnovu sporazumnog raskida radnog odnosa", navodi se u saopštenju .

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније