Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 11. 2015. 20:10 >> 19:59
1

MINISTARSTVO I GLAVNI GRAD

Plaćaće stanarine za porodice koje žive kod KAP-a

Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Glavni grad Podgorica, za sve porodice koje stanuju u nelegalnim objektima na zemljištvu u vlasništvu KAP-a, a koje treba da budu iseljene, obezbijediće finansijska sredstva kojima će omogućiti plaćanje stanarine za određeni vremenski period.

“Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Glavni grad Podgorica imaju apsolutno razumijevanje za probleme porodica koje stanuju u nelegalnim objektima na zemljištu koje je u vlasništvu Kombinata aluminijuma Podgorica i od najave njihovog prinudnog iseljenja imaju vrlo odgovoran i proaktivan pristup u nastojanju da te porodice adekvatno riješe svoje problem”, navodi se u zajedničkom saopštenju Ministarstva i Glavnog grada.

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević i gradonačelnik Glavnog grada Slavoljub Stijepović su odmah uputili zahtjev stečajnom upravniku KAP-a, uz molbu da se odloži prinudno izvršenje uklanjanja nelegalnih objekata kod Kombinata alumijuma.

Na taj zahtjev je, kako se navodi u saopštenju, potvrdno odgovoreno i prinudno izvršenje je odloženo za tri mjeseca.

U međuvremenu, nadležni državni organ – Centar za socijalni rad Podgorica je uradio socijalnu anamnezu svih korisnika nelegalnih objekata kod Kombinata aluminijuma.

“Tom prilikom je konstatovao da se pojedine porodice nalaze u stanju socijalne potrebe, dok je značajan broj i onih porodica koji su daleko od tog statusa. Bez obzira na tu činjenicu, kao i okolnosti da su te porodice, suprotno ustavu i zakonima, i bez postojanja bilo kakvih prava za stanovanje u tim objektima, shvatajući probleme u kojima se one nalaze Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Glavni grad će za sve porodice obezbijediti finansijska sredstva kojima će omogućiti plaćanje stanarine za određeni vremenski period”, saopšteno je iz Ministarstva i Glavnog grada.

U saopštenju se naglašava da se, pored tih objekata, nalazi značajno veći broj onih koji nijesu na imovini Kombinata aluminijuma, već na imovini Glavnog grada.

“Međutim, ni Ministarstvo rada i socijanog staranja niti Glavni grad nijesu pokrenuli sličnu proceduru, odnosno postupak iseljenja”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније