Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 11. 2015. 08:35 >> 14:51
20

KALEZIĆ NAJAVIO

Gej brakovi od 2017. godine

Istopolne zajednice su sljedeći, važan cilj, kojem teži LGBT zajednica u Crnoj Gori i to više nije pitanje da li će se ili neće desiti, već nešto što se mora dogoditi, poručio je predsjednik Upravnog odbora NVO "Kvir Montenegro", Danijel Kalezić.

"Crna Gora mora da kreira i usvoji adekvatno zakonsko rješenje koje će prepoznati zajednice osoba istog pola, a to će se vjerovatno desiti 2017. godine. Istopolne zajednice moraju biti zakonski prepoznate i sada više nije pitanje da li se to hoće ili neće. To mora da se dogodi i zbog presude Evropskog suda za ljudska prava u korist tri gej para iz Italije, gdje je odlučeno da se prava istopolnih zajednica moraju zakonski priznati. Crna Gora je članica Savjeta Evrope, a svaka država članica je dužna da poštuje sve presude ovog suda", kazao je Kalezić u intervjuu za Pobjedu.

On je kazao da u Odboru Montenegro Prajda još nijesu pričali o datumu održavanja šetnje. Istakao je da sve LGBT osobe imaju ljude u svom okruženju koji su spremni da ih prihvate.

"Treba pažljivo krenuti od toga. To okruženje ljudi koji nas prihvataju će u sljedećem koraku da nas hrabri, dodatno oslobađa i da nas vremenom dovede do toga da živimo slobodno. Sve je moguće, a ja sam primjer toga. Sloboda koja se ima na kraju tog procesa je nezamjenljiva. Taj proces je težak i pun neizvjesnosti, ali moramo imati samopoštovanje i moramo se okružiti ljudima koji nas prihvataju jer je slobodan život ono što svi zaslužujemo. I danas mi se desi da me neko opsuje na ulici, ali to govori puno o ljudima koji to rade, a ne o meni. Nijesmo zadovoljni sve dok imamo ko zna koliko hiljada LGBT osoba koje u ovom trenutku žive potpuno nevidljivo i u strahu", kaže Kalezić.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније