Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 11. 2015. 15:21 >> 15:08

UČENICIMA

Znanje engleskog otvara vrata u svijet

Poznavanje engleskog jezika od velikog je značaja za učenike zbog njihovog daljeg usavršavanja, kazao je ministar prosvjete, Predrag Bošković.

 

On je danas, kako je saopšteno iz resora na čijem je čelu, razgovarao sa ambasadorom Velike Britanije, Robertom Vitingom, o projektu reforme engleskog jezika u osnovnim i srednjim školama koji Ministarstvo prosvjete sprovodi u saradnji sa Britanskim savjetom.  

“Bošković je zahvalio Vitingu na podršci i istakao da se nada da će ovaj projekat dati nove smjernice u kreiranju obrazovne politike u nastavi engleskog jezika jer je za učenike veoma važno da pored dobrog poznavanja gramatike nauče da koriste jezik u živoj komunikaciji”, navodi se u saopštenju.

Bošković je dodao da je poznavanje engleskog jezika od velike važnosti za mobilnost učenika i njihovo dalje usavršavanje.

Viting je, kako se navodi, izrazio zadovoljstvo zbog pomoći koju Ambasada Velike Britanije pruža crnogorskom obrazovnom sistemu kada je riječ o engleskom jeziku i naglasio da poznavanje ovog jezika otvara učenicima vrata u svijet.

“Ambasador Viting je uputio poziv ministru Boškoviću da prisustvuje Svjetskom forumu u oblasti obrazovanja koji se održava u januaru 2016. godine u Londonu”, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније