Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

10. 12. 2015. 13:31 >> 13:23
3

BRODOGRADILIŠTE

Traje stečaj, ali i remont brodova

Nakon štrajka radnika u Jadranskom brodogradilištu Bijela zbog stečaja, koji je krajem juna uveden na zahtjev Poreske uprave, zbog duga od šest miliona eura, u toj kompaniji nastavljen je remont brodova.

Od šest brodova u trenutku stečaja, tri su isplovila, a u toku je posao na preostala tri: jednoj barži, putničkom "Lucky star" i školskom brodu "Jadran".

Kako Radio Jadran saznaje, radnici su u međuvremenu remontovali još dva broda "Sveti Stefan 2", koji saobraća na relaciji Bar-Bari i jedan stranog brodovlasnika.

Stigao je na remont i brod iz Hrvatske, a sredinom decembra ovdje očekuju fregatu Vojske Crne Gore. Iako je posao i deset puta manjeg obima nego lani u ovo doba, Brodogradilište, ipak, nije potpuno, izvan tržišta. U toku je i razmatranje nekoliko upita za kraj ove i početak naredne godine.

Uvođenem stečaja jedan dio radnika je stekao pravo na penziju, jedan dio je dobio otpremnine, desetak njih se snašlo na drugim radnim mjestima, a u kompaniji je ostalo njih oko 180. Rade za minimalac, ali i to je bolje nego ništa, jer neki, u zavisnosti od učinka dobijaju i više, piše Radio Jadran.

Inače, ročište za ispitivanje potraživanja u stečajnom postupku za Jadransko Brodogradilište Bijela, odloženo je za 25. decembar. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније