Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

21. 12. 2015. 20:38 >> 20:23

PROTEST U PLJEVLJIMA

Ukazaće na ekološku katastrofu i tražiti ostavke

Građanska akcija čiji je cilj skretanje pažnje domaće i međunarodne javnosti na izražen višedecenijski problem zagađenosti vazduha u Pljevljima, biće održana sjutra u tom gradu.

Skup, koji će početi minut nakon podneva, organizovaće ekološko društvo Breznica, NVO Grin houm i Ekološki pokret Ozon, na Trgu 13. jula.

Organizatori su ranije najavili da će skrenuti pažnju na ekološku katastrofu i pozvati čelnike nadležnih instutucija iz oblasti životne sredine da podnesu ostavke.

Najavljeno je da će se velika građanska akcija sastojati iz više performansa.

Aleksandar Perović iz Ekološkog pokreta Ozon saopštio je da protestnim skupom žele da pokažu građanima Pljevalja da nijesu sami, i da su ekološke NVO uvijek tamo gdje ih građani očekuju.

Za zainteresovane građane, koji žele da prisustvuju akciji u Pljevljima, organizovan je prevoz iz Podgorice i Nikšića.

Polazak iz Podgorice biće u sedam sati, ispred hotela Podgorica, a iz Nikšića u osam ispred stare Pošte.

Premijer Milo Đukanović je u odgovoru na poslaničko pitanje o stanju u Pljevljima, kazao da je jasno da je Vada bila aktivna i odgovorna na planu sanacije stanja životne sredine u Pljevljima. 

„Bio bih mirniji kada bih znao da su problemi koje danas žive građani Pljevalja problemi koji su negdje vrsnici mog premijerskog mandata ali, nažalost, i vi i ja znamo da nije tako, već su ti problemi nastali ranije. Podsjećam, samo za one koji su zaboravili, da je termoelektrana počela sa radom '82. godine ", kazao je Đukanović.

On je ponovio da je Vlada, nezavisno od toga ko joj je lokalni partner, spremna da uvažavajući izraženu volju građana na izborima, maksimalno sarađuje u otklanjanju problema i unapređenju života građana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније